Szeroko o wojsku.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Szeroko o wojsku.

Post autor: seba82 » 23 lut 2017, 14:16

Czemu Siemoniak nie martwił się o koszty, gdy kupowano opancerzone samochody z klamkami z poloneza, za grube pieniądze, jak nas wydojono na przetargu na F-16. Czy wpompowano miliony w łódź podwodną, która idzie do muzeum zamiast do portu.

Czołgi biorą udział w paradzie w Warszawie, nie są przebazowywane na jeden dzień ,a co jak się zepsuje :?: Słyszałeś kiedyś krytykę kosztów :?: Ta sama sytuacja tylko bardziej rozciągnięta w czasie.

Rozumiem sprzeciw, ale dlaczego wciąż piszesz o osłabieniu rażenia, skoro oni do nikogo nie strzelają ani nie będą. Jedzie 50 czołgów do Warszawy na przebazowanie, czasowe. Koniec Świata.
Ts11 były przebazowane przez 1,5 roku na inne lotnisko i nikt nie płakał, części dowożono, mechanicy byli z samolotami. Iskry też mają uzbrojenie(wiem wiem, ale jak jest wojna to wystawiasz co masz).

Nie wiem co się dzieje w sprawie rakietówek, ale chyba coś ma się dziać, mam taką nadzieję.

http://zagan.dlawas.info/wiadomosci/byl ... cid,8264,a

No tak :mrgreen:

Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, mam jednak nadzieję, że będzie to czasowe rozwiązanie a nie wzmacnianie jednej jednostki kosztem drugiej.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”