Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1531

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 lut 2017, 19:28

Soton może czuć spory niedosyt. Sędzia ich przekręcił, ale przede wszystkim długimi fragmentami prezentowali się po prostu lepiej. Słowa uznania dla Świętych.

Fajnie, że udało się jednak wygrać. Głównie dzięki Zlatanowi, który w tym sezonie jest po prostu niesamowity. Miło, że kolejne tarfienie na Wembley zaliczył Lingard, który w ostatnich tygodniach nie wydawał się być w dobrej dyspozycji. W sumie dzisiaj też wiele, poza samą bramką, nie pokazał, ale mam nadzieję, że gol doda pewności siebie.

Liczę również na to, że po takim występie więcej nie zobaczę już Rojo na lewej obronie.
Bassu pisze: Przykry czas dla większości użytkowników tego forum. United sięga po puchar ,,myszki miki". O jakże mi przykro :D
Trolling level hard. Nie rozumiem po co ludzie marnują swój czas na raczenie nas raz po raz takimi głupimi, nic nie wnoszącymi prowokacjami.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2017, 19:35 przez red85, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 lut 2017, 19:29

Panie i panowie - Ander Herrera, budulec naszego zespołu.

WYGRANA!!!!!!
:jupi: :jupi:
Cieszy to, ze ekipa potrafiła wrócić w końcówce meczu, bo początek drugiej połowy wyglądał słabo.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 lut 2017, 19:37

Jedyna prowokacja jaką tu się pojawią to ta Twoja Redzie, że lepiej zagrać 15 latkami bo płaczesz za swoimi złotymi czasami futbolu. A druga polega na notorycznym umniekszaniu tej drużynie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 lut 2017, 19:42

Napisz kto i kiedy umniejsza notorycznie tej drużynie, kto i kiedy pisał o grze 15-sto latkami albo zachowaj się po męsku i przeproś za swoje głupawe powakacje. A sorry, już w przeszości dowiodłeś, że nawet złapany za rękę nie umiesz przyznać się do błędu, więc nie spodziewam się, ze tym razem zachowasz się inaczej.

Płacze i obrażanie ludzi związanych z United to były sezon temu. Moje uwagi pojawiające się tutaj raz na kilka(naście) dobrych tygodni, co do podtrzymania tradycji pracy z młodzieżą, to przy tym malutki pikuś.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 lut 2017, 19:59

Fajnie, że udało się wygrać w takich okolicznościach. W finałach to smakuje lepiej niż gładkie 3:0. To nie był jakiś świetny mecz w wykonaniu MU, sporo lekkomyślności i braku konsekwencji co u Mourinho się nie zdarza tak często jak u poprzedników. Southampton długimi okresami lepsze ale finały rządzą się swoimi prawami a koniec końców liczy się wynik. Brawa dla drużyny za powrót i zwycięstwo w końcówce jak za starych dobrych czasów.

Mourinho dokłada puchar, brawa dla niego i zespołu ale wciąż czekamy na więcej tak jak pisałem wcześniej.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 26 lut 2017, 20:15

Morrow pisze: Mourinho dokłada puchar, brawa dla niego i zespołu ale wciąż czekamy na więcej tak jak pisałem wcześniej.
Po meczu nie był taki zadowolony jak choćby van Gaal po wygraniu FA Cup, więc sądzę, że jutro mimo wszystko zawodnicy dostaną srogą burę od niego. :twisted:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 27 lut 2017, 7:33

Jak ja uwielbiam zwycięskie finały :-D

Wielki Ibra znowu pokazuje klasę. Świetny mecz i wbrew pozorom np. w Toruniu było widać mobilizację kibiców (podobną do meczów z LFC, większą niż na derbach). Piękny dzień :-)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 lut 2017, 8:13

Obrazek
dabbing cup :haha:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 lut 2017, 15:07

The Independent pisze, że Mou chce latem sprowadzić trzech zawodników i wreszcie zamknąć kadrę. No to sobie - chyba już trzeci raz w tym sezonie - przygotowałem szkielet obecnej kadry.
Obrazek

Dopuszczam myśl, że pozbędziemy się Younga. Gość ma kontrakt do końca przyszłego sezonu, nie ma miejsca w składzie, swoje lata też już ma. Ogólnie jest nieprzydatny, a dostaje konkretne oferty z Chin. Nie wiem co dalej z Rooney'em. Z jednej strony dopiero co wydał oświadczenie o byciu wiernym United. Ma kontrakt jeszcze przez dwa lata i trochę się martwię, że będzie go chciał wypełnić i dopiero potem odejść. No i nie uwzględniłem Bastiana z wiadomych względów, Mourinho nigdy w życiu go nie przywróci do kadry na stałe.
A w trakcie pisania tego posta doszła do mnie wiadomość, że Shaw jest przygotowany na odejście. Smutna informacja, bo gość bije Blinda i Rojo na głowę, a nie gra, bo to pewnie on poskarżył się wtedy mediom na Jose. Wielka szkoda.

Teraz można myśleć nad tymi trzema transferami.
Z przodu mamy ten komfort, że taki Rashford może grać i jako lewy ofensywny pomocnik, i jako "9", przynajmniej mi się wydaje, że to on jest naturalnym zastępcą Ibry w razie kontuzji Szweda. Martial w sumie podobnie, ale jednak on najbardziej mi odpowiada jako ten lewy skrzydłowy/ofensywny pomocnik. W środku pola jest trochę biedniej. Pogba i Herrera to dwie wieże, szczególnie Hiszpan ma klepniętą pozycję, bo jest niesamowity. Szkoda, że przez to wypadł Mata, bo i on się bardzo stara w tym sezonie. Niewątpliwie w niektórych match-upach będzie łapał minuty, ale częściej chyba przesiedzi mecze na ławce. Bo zdrowy Mkhitaryan chyba go na dobre wygryzł ze składu. A jeśli obaj są niedostępni, to zawsze zostaje Lingard. Wczorajszy finał pokazał, że wciąż może być dobrym jokerem. Nie robi różnicy, ale jeśli z tyłu ktoś dobrze zagospodaruje mu piłkę, to Jesse potrafi stwarzać mocne zagrożenie i strzelać bramki. Mimo wszystko przydałby się jeszcze ktoś do środka pola. Może nawet jakiś zmiennik, ale trzeba mieć jakąś alternatywę na wypadek - tfu, tfu, tfu! - kontuzji kogoś z dwójki Pogba/Herrera.
Bramkę mamy obstawioną, więc tu nie ma o czym gadać. Ale wydaje mi się, że możemy pozbyć się nie tylko Shawa, ale i Jonesa, który ma słaby okres. Smalling też jakoś genialny nie jest, ale obecnie to i tak półka wyżej niż Phil. Center jest nam potrzebny jak nic innego obecnie. Wczoraj występ naszej defensywy utwierdził mnie w przekonaniu, że to tutaj mamy największe braki. Sam Rojo stwarzał większe zagrożenie pod naszą bramką niż niektórzy zawodnicy Soton. Problem w tym, że naprawdę nie widzę na rynku dużego nazwiska, które byłoby w naszym zasięgu. Oby znowu nie skończyło się na transferze kogoś z Portugalii albo Francji z mniej sprawdzonym nazwiskiem. Nie chcę znowu przechodzić przez to samo co z Rojo.

estradaWielka
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: estradaWielka » 27 lut 2017, 17:18

Adi_LFC pisze:
Wosek07 pisze:
Messi E2 Ronaldinho pisze:Chelsea jest zainteresowana Torresem to napewno go kupi

Nie wiadomo czy sam Torres będzie chciał przejść. Niech on jeden nie poleci na kase.
Czy tylko ja to widze czy ktoś jeszcze, że Chelsea chce zawodników tych którymi interesuje się ManU? Ballack, Robben, Duff, Essien, Mikel, J.Cole, a teraz Torres? Czy to nie dziwne :? Mnie to już irytuje

Niektórzy sądzą ,że Chelsea 'wykupuje' zawodników ,by rywal nie mógł się wzmocnić.Teoretycznie to możliwe ,bo kasy im napewno nie brakuje.A jak jest to nie wiem.
W takim przypdaku jeśli Chealsea wykupuje nowych zawodników to co mamy myśleć o jeszcze bogatszych klubach? Też tak samo postępują?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 04 mar 2017, 10:54

red85 pisze:Napisz kto i kiedy umniejsza notorycznie tej drużynie, kto i kiedy pisał o grze 15-sto latkami albo zachowaj się po męsku i przeproś za swoje głupawe powakacje. A sorry, już w przeszości dowiodłeś, że nawet złapany za rękę nie umiesz przyznać się do błędu, więc nie spodziewam się, ze tym razem zachowasz się inaczej.

Płacze i obrażanie ludzi związanych z United to były sezon temu. Moje uwagi pojawiające się tutaj raz na kilka(naście) dobrych tygodni, co do podtrzymania tradycji pracy z młodzieżą, to przy tym malutki pikuś.
:pinokio: No i zapewne już się nie doczekam. Tak samo jak wtedy kiedy zarzucał, że rzekomo byłem gorącym zwolennikiem zatrudnienia Moyesa :mrgreen:

@Carbon

Odczdkajmy może do końca sezonu przed dyskusją nad zmianami kadrowymi w przerwie letniej. Wbrew pozorom sporo może sie jeszcze zmienić. Moje małe marzenie? Zrobimy miejsce dla Perreiry i to nieważne czy kosztem Roo, czy Fellsa, czy ewentualnego kolejengo wzmocnienia.

FerdasGGMU
Junior
Junior
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FerdasGGMU » 05 mar 2017, 23:10

Top 4 w tym sezonie coraz bardziej się oddala. Przed nami jeszcze 12 spotkań, z czego 1/3 to starcia z top 5, a 1/2 z top 8. Niby strata punktowa jak najbardziej do nadrobienia, ale tak jak napisałem mamy najtrudniejszy terminarz i jakby tego mało walczymy jeszcze w le i fa cup.

Ciągle powracają nasze demony - nieskuteczność i frajerstwo. Po raz enty w tym sezonie masakrujemy rywala, stwarzamy sobie mnóstwo okazji i nie potrafimy wygrać. To jest dramat. Przez 45 minut graliśmy na własnym terenie z przewagą 1-go zawodnika przeciwko drużynie, która ostatnio przegrywa wszystko jak leci tracąc przy tym sporo bramek. I co? nie potrafimy wbić ani jednej bramki. To jest kompromitacja.

Mecze w tym sezonie zremisowane przez nieskuteczność: Stoke (H), Burnley (H), West Ham (H), Stoke (A), Hull (H), Bournemouth (H). Mecze w tym sezonie zremisowane przez frajerstwo (brak wyrachowania, idiotyczne zachowania w polu karnym itp.): LFC (H), Everton (A), Arsenal (H). W sumie nazbierało się 9 meczów. Gdybyśmy wygrali chociaż połowę z nich (nawet mniej niż połowę, powiedzmy, że 4) to zajmowalibiśmy obecnie 2 miejsce w tabeli. Wiem, że to tylko głupie gdybanie, ale to pokazuje, że United pod wodzą Mourinho idzie we właściwym kierunku. Jestem przekonany, że Portugalczyk jest właściwą osobą we właściwym miejscu. To bardzo frustrujący sezon dla kibica MU, miejmy nadzieję, że zakończy się happy endem.

Moim zdaniem Mou powinien mianować LE priorytetem w tym sezonie. Droga do LM przez LE naprawdę wydaje się być znacznie łatwiejsza niż przez PL. Wygrywamy 3 dwumecze + finał z teoretycznie słabszymi ekipami i mamy kolejne trofeum i co najważniejsze kaszanke w przyszłym sezonie na OT ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 mar 2017, 10:20

W tamtym sezonie mieliśmy lepszy bilans z top4, kiepsko radziliśmy sobie z ogórkami, a mało kto mówił, że idziemy w dobry kierunku. Tutaj mijają kolejne miesiące, my kolejny raz marnujemy szanse na wdarcie się do czwórki i wciąż szuka się usprawiedliwień.

Wczorajszy mecz był inny niż te poprzednie, w których nie mogliśmy trafić do sieci. Tutaj trafiliśmy, w końcu trafiliśmy po kilku świetnych okazjach. I co? Stanęliśmy i po pierwszych świetnych 25-ciu minutach zagraliśmy chyba najgorsze 65. To tylko pokazuje, że nie ma co tak rozpaczać, bo może i w tych wcześniejszych meczach jakby udało nam się strzelić na 1:0 - byłoby podobnie. Miejsce w tabeli nie kłamie, pomimo tego że prócz Chelsea, i ostatnio Man City, nie mamy mega klasowych rywali.

Tak, w zasadzie teraz wydaje się, że Liga Europy jest nasza największą szansą. To pokazuje jaki jest dramat. Rozgrywki, które jeszcze do niedawna były uznawane przez zdecydowaną większość za śmieszne są naszym kołem ratunkowym.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 06 mar 2017, 10:40

red85 pisze: Rozgrywki, które jeszcze do niedawna były uznawane przez zdecydowaną większość za śmieszne są naszym kołem ratunkowym.
Przesadzasz. ;)

Ten
red85 pisze: Odczdkajmy może do końca sezonu przed dyskusją nad zmianami kadrowymi w przerwie letniej. Wbrew pozorom sporo może sie jeszcze zmienić.
Właśnie nie, mecz z Bournemouth utwierdził mnie w przekonaniu, gdzie mamy największe braki. Prawda jest taka, że jeśli Mourinho nie pokaże szybko swojego kunsztu i nie uczyni szybko kogoś z pary Jones-Rojo obrońców klasy światowej, to między innymi tu trzeba szukać wzmocnień. Przecież z Jonesem na środku nigdy nie osiągniemy nic wielkiego, nie ma się co oszukiwać. I na gwałt potrzeba nam zmiennika dla Zlatana. Najlepiej jakiegoś szybkiego lisa pola karnego, który zmieniałby Szweda na ostatnie 20 minut. Zlatan przecież w sobotę był chyba najgorszym zawodnikiem na boisku. Jak mu nie idzie, to mu nie idzie i widać to gołym okiem, wtedy trzeba kogoś na te ostatnie minuty.
FerdasGGMU pisze: Wygrywamy 3 dwumecze + finał z teoretycznie słabszymi ekipami i mamy kolejne trofeum i co najważniejsze kaszanke w przyszłym sezonie na OT
Roma to obecnie ekipa, która chyba na luzie nas pyka. Reszta ekip wydaje się łatwiejsza do przejścia, ale ja mam wrażenie, że równie dobrze moglibyśmy przegrać serię z jakimś Olympiakosem...
Ja tam jestem zdania, że strata trzech punktów wciąż jest do odrobienia. Gorzej, bo obecnie mamy trzy mecze pucharowe i gramy co trzy dni - a potem przyjdzie nam grać na totalnie wypoczęte Middlesbrough...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 mar 2017, 11:13

Carbon pisze: Właśnie nie, mecz z Bournemouth utwierdził mnie w przekonaniu, gdzie mamy największe braki. Prawda jest taka, że jeśli Mourinho nie pokaże szybko swojego kunsztu i nie uczyni szybko kogoś z pary Jones-Rojo obrońców klasy światowej, to między innymi tu trzeba szukać wzmocnień. Przecież z Jonesem na środku nigdy nie osiągniemy nic wielkiego, nie ma się co oszukiwać. I na gwałt potrzeba nam zmiennika dla Zlatana. Najlepiej jakiegoś szybkiego lisa pola karnego, który zmieniałby Szweda na ostatnie 20 minut. Zlatan przecież w sobotę był chyba najgorszym zawodnikiem na boisku. Jak mu nie idzie, to mu nie idzie i widać to gołym okiem, wtedy trzeba kogoś na te ostatnie minuty.
Jeśli mamy bazować na ostatnim meczu to zdecydowanie więcej jest zawodników do wymiany niż tylko Jones. Jones chyba nie jest odpowiedzialny za tą żenadę w ofensywie w drugiej części, prawda? To nie Jones jest winien temu, że w drugich 45-ciu minutach graliśmy wolno, schematycznie i przewidywalnie.

Mamy zresztą przecież Baileya i Smołę, więc inne opcje w defensywie są.

Zmiennika dla Ibry mamy (Rashford), ale Ibra jest jak Rooney w ostatnich latach - nie może być zmieniany. Nawet jakby na ławce był Lewandowski to i tak nie zmieniłby wczoraj Szweda, jestem tego pewien.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”