Italia - reprezentacje mlodziezowe

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 469

Italia - reprezentacje mlodziezowe

Post autor: fekalia » 27 mar 2017, 18:32

League pisze: W porównaniu do Włoch gdzie połowa składu gra w Serie B bądź gra od swieta to przepaść
Nie zapominaj tylko, że pierwsza reprezentacja Włoch zabrała U21 siedmiu graczy (Donnarumma, Meret, Romagnoli, Rugani, Gagliardini, Bernardeschi, Petagna), a kolejnych trzech się połamało (Caldara, Conti, Mazzitelli). Pierwsza reprezentacja Hiszpanii skorzystała tylko z jednego gracza, który mógłby grać w U21 (Deulofeu).

Ładnie też Cię poniosło, gdy chciałeś pokazać przepaść między jednymi i drugimi, bo ta połowa składu Włochów, którzy grają w Serie B to w praktyce 4 piłkarzy na 26 powołanych z czego jeden jest awizowany do gry w pierwszym składzie. Nie jest też prawdą, że reszta gra od święta. W prawdopodobnym zestawieniu aktualnie Gollini jest drugim bramkarzem w Atalancie (pierwszą połowę sezonu bronił w Aston Villi), Biraschi ławkowicz Genoi (ale tutaj Di Biagio odpadło 3 stoperów) i nie wiem jak traktować Calabrię, bo kontuzje zabrały mu sporo czasu.

Nie rozumiem też tego poruszenia. Nie napisałem nigdzie, że nie kojarzę, bo to anonimy, by pokazać słabość tej reprezentacji, nie wykluczam, że zleją Italię, po prostu przeczytałem wszystkie nazwiska i doszedłem do wniosku, że żadne nie obiło mi się wcześniej o uszy, ale to pokazuje tylko jakim jestem ignorantem zapatrzonym we włoską piłkę.

Wróć do „Włochy”