Dieta - Strona 22

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 kwie 2017, 13:28

Sawyer pisze:
cloner pisze: Wchodzę na wagę i co? Żadnej różnicy.
W miesiąc to z palcem w D.... można schudnąć 3 kg (mozna i wiecej, wiadomo) , ale trzeba chcieć :wink:
Wiem. Robiłem to już wiele razy.
Teraz po prostu postanowilem zrobic maly eksperyment, nic nie dał, wiec kupilem sobie dziś dwie czekolady.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 03 kwie 2017, 14:29

no, bo pewnie nadrabiałeś te kalorie w jakiś inny sposób, tak jak dudek mówi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 kwie 2017, 14:31

Sergek pisze: no, bo pewnie nadrabiałeś te kalorie w jakiś inny sposób, tak jak dudek mówi.
Na pewno wszyscy wiecie lepiej co jadłem :roftl3:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 03 kwie 2017, 14:42

Do odstawienia słodyczy i alkoholu trzeba dołożyć jeszcze jakąś aktywność fizyczną typu bieganie, jazda na rowerze itd. Bez tego nie schudniesz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2236
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 kwie 2017, 14:49

Sawyer pisze: W miesiąc to z palcem w D.... można schudnąć 3 kg (mozna i wiecej, wiadomo) , ale trzeba chcieć
Racja, u mnie w sumie już 6kg od 28 lutego zeszło :) Pierwotnie myślałam, że jeszcze z 10kg będę chciała zrzucać, ale myślę, że jeszcze max 4 i przejdę na utrzymanie wagi. Nie chciałabym mieć jakiegoś kościstego tyłka :D
cloner pisze: Na pewno wszyscy wiecie lepiej co jadłem
Wiesz, dopóki miesiąc temu nie zaczęłam liczyć dokładnie kalorii i zapisywać, ile czego zjadłam i wypiłam, pewnie też bym tak powiedziała. Nie masz pewności, czy spożywałeś dokładnie tyle samo kalorii, co dotychczas, bo na oko określić się tego nie da ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 kwie 2017, 14:53

I rozumiem że to co więcej jadłem miało nadrobić ok 4-5 cukierków, 1 czekoladę i 1 seven days każdego dnia?

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 kwie 2017, 14:54

Delpiero14 pisze: Do odstawienia słodyczy i alkoholu trzeba dołożyć jeszcze jakąś aktywność fizyczną typu bieganie, jazda na rowerze itd. Bez tego nie schudniesz.
jak utnie kalorie to schudnie
cloner pisze:
Sergek pisze: no, bo pewnie nadrabiałeś te kalorie w jakiś inny sposób, tak jak dudek mówi.
Na pewno wszyscy wiecie lepiej co jadłem :roftl3:
no to zgłoś się do ksiegi rekordów guinessa skoro nie tracisz na wadze ucinając kalorie, albo zrób sobie jakieś badania, bo coś jest nie tak

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 kwie 2017, 17:00

cloner pisze: I rozumiem że to co więcej jadłem miało nadrobić ok 4-5 cukierków, 1 czekoladę i 1 seven days każdego dnia?
Mogło tak być :) Poza tym na sam proces spalania kalorii ma wpływ wiele czynników, bez szczegółowych wyliczeń nie jesteś w stanie podać, jaki był Twój bilans kaloryczny w tym czasie, miesiąc wcześniej itd. Naprawdę cudownie, że możesz znaleźć jakieś usprawiedliwienie dla opychania się słodyczami, ale Twój eksperyment raczej nie ma zbyt wielkiej wartości.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 03 kwie 2017, 18:37

futbolowa pisze:
Sawyer pisze: W miesiąc to z palcem w D.... można schudnąć 3 kg (mozna i wiecej, wiadomo) , ale trzeba chcieć
Racja, u mnie w sumie już 6kg od 28 lutego zeszło :) Pierwotnie myślałam, że jeszcze z 10kg będę chciała zrzucać, ale myślę, że jeszcze max 4 i przejdę na utrzymanie wagi. Nie chciałabym mieć jakiegoś kościstego tyłka :D
Brawo Ty :wink:
cloner pisze: I rozumiem że to co więcej jadłem miało nadrobić ok 4-5 cukierków, 1 czekoladę i 1 seven days każdego dnia?
Mogło. Jest też coś takiego jak adaptacja organizmu. Zaczynasz się odchudzać i jesz X kalorii dziennie(na oko, podobne posiłki o podobnej gramaturze) i schudłeś na początku np. 3 kg w trzy tygodnie. Organizm adoptuje się do nowej sytuacji i zwalnia metabolizm, to raz.
Dwa, X kalorii na początek odchudzania, które powodują spadek wagi za miesiąc mogą powodować tej wagi wzrost, bo jak schudłeś ze 4 kg a zaczynałeś od 3K kalorii to żeby dalej waga leciała to trzeba kalorie ucinać wraz ze spadkiem wagi ciała.

Stres, poziom tkanki mięśniowej(organizm zaczyna odchudzanie od wody i mięśni a nie od tłuszczu na brzuchu czy nogach, przy założeniu że cwiczyleś i przestałeś), ilość wody w organizmie, częstotliwość posiłków, jakość posiłków, gospodarka hormonalna, aktywność fizyczna, geny itd.
Zbyt wiele czynników może wpływać na to, że zrezygnowałeś z tych słodyczy a waga stoi, ale jeśli jesteś zdrowy, nie masz chorej tarczycy lub tasiemca to po prostu zejdź z kalorii(ucinaj 100kcal na tydzień i obserwuj wagę), jak waga będzie stała to dalej utnij. Jak zacznie waga spadać to zostaw objętość posiłków do czasu aż znów waga stanie.

Jeśli nigdy nie liczyleś kalorii to początki będą wyglądać jak zabawa w kotka i myszkę z własnym organizmem, bo nie wiesz co robisz źle i w którą stronę masz skorygować. Początki z liczeniem są upierdliwe, ale po miesiącu wiesz ile ryżu, kaszy czy miecha wrzucić, by się zgadzało(w przybliżeniu).

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 kwie 2017, 19:34

seba82 pisze: Brawo Ty
Dzięki :mrgreen: Posłuchałam Twojej rady w sumie. Bardzo się wzbraniałam przed liczeniem kalorii i zapotrzebowania na b/t/w, ale myślę, że to był klucz do sukcesu. Szczególnie w momencie, w którym zainwestowaliśmy w wagę kuchenną i przestaliśmy oceniać wszystko na oko. Marlonowi spadło przez ten czas 7kg i wszystkie jego spodnie wyglądają na nim jak wory :lol2:

- - -

Rozmawialiśmy ostatnio o sprzętach kuchennych. Wygraną z MM postanowiłam przeznaczyć na blender i grill elektryczny. Oto blender po pierwszym użyciu:

Natomiast grill testowałam na podudziach z kurczaka i mielonych i muszę przyznać, że świetnie się sprawdza. Szczególnie mielone wychodzą najlepsze, jakie kiedykolwiek jadłam. No i niezła wygoda - nie trzeba tego obracać, nic nie pryska, ładnie równomiernie się grilluje. Super! :)

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 03 kwie 2017, 19:52

To szkło się tak stłukło?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 kwie 2017, 19:59

ubek pisze: To szkło się tak stłukło?
To nie jest szkło, jakieś tworzywo sztuczne. Odpaliłam blender i od razu tak rozsadziło dziada. Z dwóch stron - na lewo i na prawo od rączki.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 03 kwie 2017, 20:13

futbolowa pisze:
ubek pisze: To szkło się tak stłukło?
To nie jest szkło, jakieś tworzywo sztuczne. Odpaliłam blender i od razu tak rozsadziło dziada. Z dwóch stron - na lewo i na prawo od rączki.
A co do niego wrzuciłaś?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6746

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 kwie 2017, 20:17

Kamienie.

Jem kamienie, mają smak zębów.

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 03 kwie 2017, 20:20

futbolowa pisze: Rozmawialiśmy ostatnio o sprzętach kuchennych. Wygraną z MM postanowiłam przeznaczyć na blender i grill elektryczny
Właśnie w niedalekiej przyszłości zamierzam zasadzić się na grill elektyrczny. Możesz podać model?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”