Dieta - Strona 21

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 mar 2017, 21:50

futbolowa pisze: PS. Czemu karczek jesz sam? Masz w domu ciężarną?
Żona to z mięsa by jedynie pierś z kurczaka jadła, ewentualnie jakąś rybkę. Nic innego jej nie podchodzi, ale biedy nie ma. W końcu kuraka można przyrządzić na sto różnych sposobów :)
seba82 pisze:walory smakowe też są istotne
Może trzeba przyprawić?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 mar 2017, 21:53

Duch pisze: Może trzeba przyprawić?
I posolić :lol2:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 mar 2017, 21:53

seba82 pisze:Gówno warte.
Mięso nie smakuje ani jak z grilla ani jak smażone na patelni. Mam od 3 lat i prawie 3 lata leży w szafie, po kilku razach zakończył swoją działalność. Wolę ugotować mięso niż pseudo smażyć, zdrowie zdrowiem, ale walory smakowe też są istotne, bo dieta ma być smaczna a nie nijaka i męcząca.
Tak jak pyta Duch, z przyprawami też nie daje rady?
Duch pisze:
Żona to z mięsa by jedynie pierś z kurczaka jadła, ewentualnie jakąś rybkę. Nic innego jej nie podchodzi, ale biedy nie ma. W końcu kuraka można przyrządzić na sto różnych sposobów :)
Może trzeba przyprawić?
Ja ogólnie za mięsem też nie przepadam, szczególnie za wołowiną, ale drób i ryby bardzo spoko :)

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 28 mar 2017, 21:56

Może trzeba przyprawić?
Dzięki, nie wiedziałem :P

Mi osobiście nie smakuje mięso z takiego grilla, smak jest inny, w sensie nie naturalny i nie chodzi tu o przyprawienie. Oczywiście każdy jest inny i grill grillowi nie równy(jakichś wielkich pieniędzy nie zapłaciłem, około 200 zł), po prostu wyraziłem swoją opinię

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3409

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 28 mar 2017, 22:02

futbolowa pisze:
seba82 pisze:Gówno warte.
Mięso nie smakuje ani jak z grilla ani jak smażone na patelni. Mam od 3 lat i prawie 3 lata leży w szafie, po kilku razach zakończył swoją działalność. Wolę ugotować mięso niż pseudo smażyć, zdrowie zdrowiem, ale walory smakowe też są istotne, bo dieta ma być smaczna a nie nijaka i męcząca.
Tak jak pyta Duch, z przyprawami też nie daje rady?
Duch pisze:
Może trzeba przyprawić?
Ja ogólnie za mięsem też nie przepadam, szczególnie za wołowiną, ale drób i ryby bardzo spoko :)

Napisałem wyżej, nie chodzi o przyprawy tylko o teksturę mięsa, tak jakbyś robiła w mikrofali zamiast w piekarniku. Może to też kwestia jakości takiego grilla, w sumie sprawdzać nie zamierzam. W piekarniku wolę sobie pstrąga w folli upiec czy inne mięso zamiast je robić na grillu elektronicznym.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2239
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 28 mar 2017, 23:25

Okej, dzięki :) Każdy głos w dyskusji jest dla mnie cenny :D
Pamiętam, że z patelni grillowej jedzenie mi smakowało, ale sama patelnia mnie wkurzała - odkształcała się, przywierała. Bez sensu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8801
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2017, 23:48

Mnie dziewczyna już zapowiedziała, że latem mam kupić grilla. Nie po to mam balkon żeby nie korzystać :P

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 mar 2017, 23:54

cloner pisze: Nie po to mam balkon żeby nie korzystać
Grillować na balkonie, to się dopiero nazywa sąsiad z piekła rodem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 mar 2017, 23:55

Delpiero14 pisze:
cloner pisze: Nie po to mam balkon żeby nie korzystać
Grillować na balkonie, to się dopiero nazywa sąsiad z piekła rodem.
Ale my tu piszemy o grillu elektrycznym.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 mar 2017, 0:04

cloner pisze: Ale my tu piszemy o grillu elektrycznym.
No tak, racja :wink: Zwyczajnie przypomniał mi się taki jeden sąsiad, który na dobrą sprawę moim sąsiadem do końca nie był. To był raczej konkubent sąsiadki, który lubił sobie pogrillować na balkonie i to bynajmniej nie grillem elektrycznym. Kiedyś przy otwartym oknie widzę jak do kuchni wlatuje dym i myślę sobie: Co tak je#ie?, potem okazało się, że ten as grilluje na balkonie :rotfl:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2178

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 29 mar 2017, 1:09

futbolowa pisze: Każdy głos w dyskusji jest dla mnie cenny
To masz jeszcze mój:
Z grillem elektrycznym jest ten problem, że trzeba się nauczyć jak z niego korzystać. Jak się wrzuci tak po prostu pierś z kurczaka na grilla i poczeka 15 minut to wychodzi dość charakterystyczna skórka, twarda, raczej mało kto ją lubi. A sama pierś wydaje się być strasznie sucha (co w połączeniu z twardością sprawia, że nawet nożem ciężko ją kroić ;) )
Jeszcze gorzej jest z karkówką.
Oczywiście prostym rozwiązaniem jest marynata z oleju i/lub smarowanie olejem podczas grillowania, ale to się chyba mija z celem, którym jest zdrowsze żywienie ;)
Trzeba więc popróbować parę razy z marynatami jogurtowymi, najlepiej na cienkich kawałkach przez całą noc. Dla białego mięsa - bardzo spoko.

Zupełnie co innego z rybami. Cud malina, szybko i smacznie można przygotować, trzeba tylko zadbać o nieprzywieranie do grilla. Obok można wrzucić porcję warzyw i jest git.
Tak więc grill mam, lubię, ale moim ulubionym urządzeniem w kuchni pozostanie wolnowar :D

Aaa... ja jako niecierpliwa osoba kupiłem oczywiście grill dwustronny i grillowałem na średniej temperaturze, rzadko niskiej. Zakładam, że przy niższej temperaturze i jednostronnym grillu pierś z kurczaka będzie łatwiejsza do przyrządzenia ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 kwie 2017, 23:32

Dziś mija trzy tygodnie odkąd rzuciłem słodycze, przez ten czas zjadłem może z 4 cukierki (wcześniej 4 dziennie plus wafelek). Wchodzę na wagę i co? Żadnej różnicy.
Jadłem tak samo, piłem piwka czy wódki tyle samo. Czyli słodycze nie robią żadnej różnicy.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 02 kwie 2017, 23:40

forumowicz swiatpilki.com zaorał calą dotychczasową wiedzę na temat kalorii, dietetycy go znienawidzili [zobacz memy]

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 kwie 2017, 12:50

cloner pisze: Dziś mija trzy tygodnie odkąd rzuciłem słodycze, przez ten czas zjadłem może z 4 cukierki (wcześniej 4 dziennie plus wafelek). Wchodzę na wagę i co? Żadnej różnicy.
Jadłem tak samo, piłem piwka czy wódki tyle samo. Czyli słodycze nie robią żadnej różnicy.
Wystarczy, że piłeś np. 2 szklanki Coli czy innego słodkiego napoju (nawet soku) więcej niż wczesniej i to już Ci zrekompensowało kalorie "zyskane" dzięki nie jedzeniu słodyczy. Na masę ciała wpływa tak wiele czynników, że nie można tego utożsamiać z jedną, niewielką zmianą.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Dieta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 03 kwie 2017, 12:53

cloner pisze: Wchodzę na wagę i co? Żadnej różnicy.
W miesiąc to z palcem w D.... można schudnąć 3 kg (mozna i wiecej, wiadomo) , ale trzeba chcieć :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”