Premier League 2016/2017

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Premier League 2016/2017

Post autor: Carbon » 24 kwie 2017, 0:46

Hehe, dobre!!! ;DD

Chyba mało meczów Chelsea widziałeś. Kante w tym sezonie to nie ten sam Kante co rok wcześniej. Owszem, to dalej solidny DMC, ale miarka się przebrała i hype w tym sezonie jest za duży. Strasznie wnerwiające jest to włażenie mu wszędzie w dupę. A spytam - czym on zasłużył na nagrodę piłkarza roku? Jego rola polega w Chelsea na tym, by stać na środku boiska i czyścić co się da. Najbardziej mnie rozwalają jakieś kompilacje na youtubie, które pokazują highlightsy z jego występów - gdzie na przykład wybija piłkę biegnąc za zawodnikiem. Ale tego, że chwilę wcześniej to on ją stracił, to już nie pokażą. A co potem? Niewiele. Lepiej to robi Herrera.

Jak gra Kante? Tak: widzisz piłkę - idzie ją wybić, byle dalej od własnej bramki. Trochę mało jak na nagrodę gracza roku.
Co ciekawe, jeden z jego najlepszych meczy, jaki ja widziałem, to był ten przeciwko United w ćwierćfinale FA Cup. Szkoda, że sędzia zabił wtedy widowisko niesłuszną czerwienią dla... Herrery.

Ale nie tylko w tym Ander jest lepszy. Hiszpan to genialny kreator jak na defensywnego pomocnika, który ma większą wizję pola i zdecydowanie lepszą technikę. Kante wcale nie jest takim kozakiem, kiedy tylko znajduje się bliżej pola karnego to często panikuje i chce jak najszybciej pozbyć się piłki. Ofensywnie gość jest
Tu posłużę się jeszcze innymi statystykami(byłyby jeszcze mniej litościwe dla Kante, gdyby wzięto tu "per 90 minutes").

A dlaczego tu go porównałem do Herrery? Bo Hiszpan jest najlepszym defensywnym pomocnikiem na Wyspach obecnie, na świecie to spokojnie TOP5(ja osobiście stawiam go jako TOP3, bo nie oglądam Bundesligi czy Serie A, trudno mi się odnieść). Jeśli przeszkadzają Wam statystyki, to sobie je z tego postu usuńcie. Ale potem obejrzyjcie jakieś mecze obu zespołów i sami stwierdzicie to, o czym teraz piszę.

A, no i jeszcze dlatego, że Herrera ostatnio zneutralizował gracza, który tę nagrodę powinien dziś otrzymać - Edena Hazarda.

Zapraszam do dyskusji, wyjaśnię każdemu wszelkie wątpliwości, o ile jakiekolwiek będzie miał. Ciekawe ile osób i tutaj ma tak dobrą opinię o Kante tylko dlatego, że na social media jest dużo pozytywnych wzmianek o nim.

Wróć do „Anglia”