Powiem szczerze, że trochę obawiałem się tego meczu z Deportivo... walczą o utrzymanie + mecz wyjazdowy. U siebie wygraliśmy z nimi w ostatnich minutach, a Barca chyba straciła punkty na Riazor, a tutaj "rezerwy" Realu przejechały się jak walec po przeciwniku.
Kolejny raz Isco+James+Asensio udowadniają, że Real gra dużo lepiej bez BBC... Martwi tylko ta nieskuteczność Moraty.
Na tą chwilę Real ma najmocniejszy środek pola i najlepszą ławkę na świecie ale boję się, że kilku zawodników opuści Madryt w letnim okienku transferowym (Isco/James, Morata).
Osobiście uważam, że powinniśmy sprzedać Bale i jednego z dwójki Morata/Benzema. Obaj nie popisują się skutecznością. Morata rwie z przodu i widać u niego werwę na boisku, a Benzema to typowa ściana. Nie jestem jakimś psychofanem Benzemy ale wg mnie jest piłkarsko lepszy od Moraty, a i tak obaj palą bardzo dużo setek. Zakładam, że w przyszłym sezonie z Ronaldo zrobią 9tkę i jeden z nich pójdzie do sprzedania, lepiej będzie zatrzymać młodego Moratę, a na Benzemie może uda się jeszcze zarobić, tylko czy Perez pozwoli go sprzedać, bo jak na razie widać kto jest w kole ulubieńców prezesa.