i nie bedzie to szalikowiec , bo ten co nosi szalik nie oznacza ze jest szalikowcem. Dawniej w Polsce byl podział kibic zwykly i szalikowiec i chuligan, teraz jest chulogan ultras, szalikowiec, kibic zwykly, granica miedyz szalikowcem a ultrasem jest nie wielka ale nie czas na opowiadaniaObserwator pisze:Marco pisze:Jak nie lubie Korony Kielce, to takie domysly nie majace w zaden sposob odzwierciedlenia w rzeczywistosci.Obserwator pisze: Czy uważasz, że hools jest z klubem na zawsze?Założę się, że większośc chuliagnerki(tzw.)jest z waszą Koroną od niedawna.
tez nie lubię Cracovii ale jelsi sie choc troche interesujesz pilką to napewno wiesz kto ratował i kto chodził na IV ligową Lechię Gdańsk.
Wiec prosba zanim cos napiszecie to naprawde przemyslcie to.no ciezko zrozumiec? dopuszczajac do siebie mysli typu ze chuliganka Korony jest od niedawna z klubem poprostu sie osmieszaszW ogóle nie wiem o co Tobie chodzi w tym poście.to moze zajmij sie aspektem czysto sportowym bo innych aspektach nie amsz bladego pojeciaInteresuję się piłką, nie trochę a bardzo i wszystko co napisałem to jest głęboko przemyślane.blad? chuliganka Korony od niedawna z klubemWskaż mi ewentualnie gdzie zrobiłem jakiś bła lub napisałem nieprawdę?literówka , mialen napisac inen zdanie zostalo :"tez"Poza tym, nie wiem czemu piszesz,,Ja też nie lubię Cracovii"-ja akurat bardzo lubię Cracovię i bardzo podziwiam byłego prezesa Misiora, że przy pomocy kibiców udało mu się wskrzesić najstarszy polski klub .
i po 1 nie najstarszy polski klub, tlyko najstarszy w Polsce
po 2) ostatnio w jakies publikacji gdzie wypowiada sie sam Kałuża wychodzi z eklub KS Cracovia powstał w 1907 roku ale ta sprawa wymaga analizy źródeł <jak znajde tytul wydawnictwa to spotaram sie tutaj wkleic>
proszę Cię czlowieku, zadna ekipa chuliganska na swiecie nie posiada ekipy ktora licyz po kilka tysiecy chuliganow, góra ekipa chuliganska to 300-500 osob ale takie ekipy to zadkosc, i raczej juz niespotykaneW Polsce to nie-ale na przykład we Włoszech czy Hiszpanii, niektóre kluby mają po kilka tysiecy hoolsów.
Nie mozna mylić hooliganów z szalikowcamiZagdzam się. Powinno sie to rozgraniczać.
Przykładowo z szalikiem może chodzić 50 letni prezes firmy, a w żadnym wypadku nie będzie to przecież hools.