Kibice vs pseudokibice

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy
Reputacja: 0

Post autor: Marco » 03 wrz 2005, 23:13

Obserwator pisze:
Marco pisze:
Obserwator pisze: Czy uważasz, że hools jest z klubem na zawsze?Założę się, że większośc chuliagnerki(tzw.)jest z waszą Koroną od niedawna.
Jak nie lubie Korony Kielce, to takie domysly nie majace w zaden sposob odzwierciedlenia w rzeczywistosci.

tez nie lubię Cracovii ale jelsi sie choc troche interesujesz pilką to napewno wiesz kto ratował i kto chodził na IV ligową Lechię Gdańsk.

Wiec prosba zanim cos napiszecie to naprawde przemyslcie to.
W ogóle nie wiem o co Tobie chodzi w tym poście.
no ciezko zrozumiec? dopuszczajac do siebie mysli typu ze chuliganka Korony jest od niedawna z klubem poprostu sie osmieszasz
Interesuję się piłką, nie trochę a bardzo i wszystko co napisałem to jest głęboko przemyślane.
to moze zajmij sie aspektem czysto sportowym bo innych aspektach nie amsz bladego pojecia
Wskaż mi ewentualnie gdzie zrobiłem jakiś bła lub napisałem nieprawdę?
blad? chuliganka Korony od niedawna z klubem
Poza tym, nie wiem czemu piszesz,,Ja też nie lubię Cracovii"-ja akurat bardzo lubię Cracovię i bardzo podziwiam byłego prezesa Misiora, że przy pomocy kibiców udało mu się wskrzesić najstarszy polski klub .
literówka , mialen napisac inen zdanie zostalo :"tez"
i po 1 nie najstarszy polski klub, tlyko najstarszy w Polsce ;)
po 2) ostatnio w jakies publikacji gdzie wypowiada sie sam Kałuża wychodzi z eklub KS Cracovia powstał w 1907 roku ale ta sprawa wymaga analizy źródeł <jak znajde tytul wydawnictwa to spotaram sie tutaj wkleic>
W Polsce to nie-ale na przykład we Włoszech czy Hiszpanii, niektóre kluby mają po kilka tysiecy hoolsów.
proszę Cię czlowieku, zadna ekipa chuliganska na swiecie nie posiada ekipy ktora licyz po kilka tysiecy chuliganow, góra ekipa chuliganska to 300-500 osob ale takie ekipy to zadkosc, i raczej juz niespotykane
Nie mozna mylić hooliganów z szalikowcami
Zagdzam się. Powinno sie to rozgraniczać.
Przykładowo z szalikiem może chodzić 50 letni prezes firmy, a w żadnym wypadku nie będzie to przecież hools.
i nie bedzie to szalikowiec , bo ten co nosi szalik nie oznacza ze jest szalikowcem. Dawniej w Polsce byl podział kibic zwykly i szalikowiec i chuligan, teraz jest chulogan ultras, szalikowiec, kibic zwykly, granica miedyz szalikowcem a ultrasem jest nie wielka ale nie czas na opowiadania

Wróć do „Polska”