Konto bankowe

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2234
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Konto bankowe

Post autor: futbolowa » 13 maja 2017, 21:54

Dzidek_ pisze: Jakie jest Twoje zdanie nt. jakości usług NestBanku?
Jestem z nimi od niedawna i choć faktycznie wyglądają korzystnie finansowo, to niemal na każdym kroku idzie wyczuć semi-profesjonalizm: niby wszystko można załatwić przez Internet, ale w praktyce w niektórych przypadkach się nie da; niby jest przejrzysty interfejs przeglądarkowy, ale brakuje tak podstawowej rzeczy jak fonty z polskimi znakami; no i smaczek: na start wysłali mi z rozpędu 2 karty zamiast jednej.
W sumie miałam z nimi kontakt raz, jak zablokowałam starą kartę (jeszcze ze Smart Banku) i po otrzymaniu nowej straciłam z konta bodaj 24zł jakiejś rocznej opłaty za posiadanie dwóch kart. Dość szybko rozpatrzyli reklamację i zwrócili kasę.

Największym problemem jest to, że kiedy korzystam z płatności online, na liście banków Nesta nie ma. W większości przypadków da się pobrać kasę z karty, za czym nie przepadam, ale i to nie zawsze - ostatnio płaciłam przez PayU i tam płatności kartą nie ma. Dla mnie to jest żenujące, mamy XXI wiek, do cholery, a bank wydaje się być nieistniejący.

W ING mam konto firmowe bez karty, płacę telefonem, z bankomatów wypłacam telefonem, założyłam firmę przez neta, bo dzięki logowaniu przez ING można założyć profil zaufany w tych wszystkich państwowych systemach. Miałam problem z założeniem konta firmowego przez Internet, bo jakiś problem był z moim dowodem, więc po piętnastu minutach dostałam telefon, że zarezerwują dla mnie gabinet w najbliższym oddziale, a kiedy powiedziałam, że nie mogę przyjść - przysłali do mnie przedstawiciela. To jest cywilizowany bank :D

Nest Bank zostawię tylko dla kont oszczędnościowych i dla stałych zleceń, w stylu WWF, Netfliksa i Legimi, które pobierają mi kasę bezpośrednio z konta, a dla spraw codziennych będę szukać innego banku.

Założyłam teraz konto w Inteligo, kurier już był, wszystko śmiga, chociaż wygląd tej ich bankowości internetowej jest równie śmieszny i przedpotopowy co w Nest Banku. Jest teraz promocja 100zł za otwarcie konta i 50zł za polecenie dalej, więc jakby ktoś z Was chciał skorzystać, dajcie znać, podeślę stosowny kod :D

Wróć do „Hyde Park”