Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Post autor: Bouma » 24 maja 2017, 19:58

Man Utd XI: Romero; Valencia, Smalling, Blind, Darmian; Herrera, Fellaini, Pogba; Mata, Mkhitaryan, Rashford
Ajax XI: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Riedewald; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes

Podobno najmłodszy skład w historii finału europejskiego pucharu w przypadku Ajaxu.

Można wiele napisać. Z jednej strony ogromna presja na United, z drugiej - brak presji na Ajaxie. Ale ciężko mi uwierzyć, żeby 17-letni De Ligt podszedł bez presji do grania w finale europejskiego pucharu, dlatego nie kupuję tych argumentów.

Mam nadzieję, że Ajax nie straci szybko bramki, bo to mogłoby ustawić mecz, Manchester w normalnych warunkach nie jest na tyle dobrym zespołem żeby zdominować Ajax.

O ile Mourinho nie wiedzie się ostatnio najlepiej, o tyle to ostatni trener którego chciałbym spotkać w finale europejskiego pucharu.

Typuję jakieś pewne 2-0 dla United, ale oczywiście całym sercem za Ajaxem.

Onana, Sanchez, De Ligt, Klaassen, Ziyech, Dolberg - pewnie na nich oko będą mieli wszyscy obecni na meczu scouci.

Biorąc pod uwagę, że żaden klub na świecie nie wydał tyle kasy na transfery co United w ostatnich latach, ten mecz faktycznie zapowiada się na walkę dobra ze złem w romantycznym odbiorze futbolu. ;)

Wróć do „Puchary Europejskie”