Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: czarny samael » 10 cze 2017, 13:03

masacra pisze: Ja myślę że jest zupełnie odwrotnie, czyli TVN to obrzydliwa propaganda, a TVP jest w miarę obiektywna z lekkim odchyleniem konserwatywnym.
:boruta: :lol2: :badziewie:
Boromir pisze: No dobrze, skoro twierdzisz, że słowa "dziennikarz musi chronić swojego informatora" nie kłócą się z narracją "najważniejsze ustalić, kto nagrywał" to ok.
Nie kłócą się, bo ABW niezależnie od tego czy jakiś dziennikarz miał informacje o tym kto to zrobił i tak ma szukać. Tylko nie poprzez dziennikarza.
Boromir pisze: Oczywiście, że TVP robi propagandę. TVN robi propagandę. Wszystkie media uprawiają propagandę (no, może poza GW - oni uprawiają kabaret).

Problem jest w poziomie tej propagandy i tu niestety TVN bije na łeb TVP.
Ja pierd**ę.

Masz wyżej wytłumaczone jak 3-latkowi. TVP to TYLKO propaganda. Nic więcej. Bicie pokłonów przed władzą, gdzie szef całej stacji stwierdził, że TVP robi dobrą robotę, bo PiSowi nie spadły sondaże (!!!).

TVN ma określoną linię. I nie ma czegoś takiego, że komuś odpuszczą, mogą jedynie mocniej przyłożyć za określone posunięcia. Oni nie są sługami jakiejś partii, podczas gdy "Sumlińskie, Kanie, Rachonie i TV republiki" już tak. TO JEST RÓZNICA.

Tu nie ma miejsca na opinie, to są fakty, a na te podałem wyżej dowody, koniec śpiewki.
Boromir pisze: Weźmy chociażby sprawę tych taśm z ks. Sową.
To nie jest sprawa. To jest pisowskie gówno i szambo, więc nie nazywajmy tego perfumerią. Nagrali prywatną osobę jak wyprawaiała imieniny. I co? Co takiego Sowa niby powiedział? Że z Petru wino pił, a ten je później dokończył? Że wyniki sportowe poprawiają notowania władzy? Że stwierdził, że Gazeta Wolska powinna przestać istnieć? Jeszcze jakieś oczywiste oczywistości? Że potwierdził że wie że Grad zajmie określone stanowisko? Hucpa, a głupie pelikany na reżimowych portalach łykają wszystko jak leci. Nikt nie potrafi odpowiedzieć co w tych nagraniach było rażącego.
A było - nagrywanie prywatnej osoby, kiedy pije wódkę. TO JEST RAŻĄCE. Ale debile z tamtych portali będą się wkurzać, bo jak to tak, żeby z POwcami pić. :badziewie:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”