Nasz codzienny dreamliner

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Nasz codzienny dreamliner

Post autor: Magnum » 14 cze 2017, 2:00

Forum internetowe. Przedstawiciel Polskich Linii Kolejowych kłoci się z przedstawicielem PKP Intercity.... na forum publicznym... i to też przy okazji przedstawia tragikomedie jaka tam sie odbywa
PKP IC pisze:12 minut z wytycznych PLK. Do maja nikt nie miał z tym problemu.
PLK pisze:12 minut w wytycznych dotyczy normalnego oblotu/podmiany loka. 12 minut nie obejmie manewrow po 1,5 km z predkoscia 10 km/h z wagonami z pasazerami (zupelnie bezpodstawnie) czy oczekiwania na to, az Gama "wystygnie" i mozna ja bedzie uszynic. Bylo spotkanie z IC, byl sygnalizowany problem zbyt krotkich czasow na manewry, ale PLK zostala przez IC olana. No to mamy efekt.
PKP IC pisze:Kiedy było to rzekome spotkanie?
PLK pisze:O to nie pytalem - bo po co? Nie ma podstaw, by takie info z IZ kwestionowac. I tak mam przeczucie, ze napisalem w tym temacie zbyt duzo.
Nawet tutaj byly sygnaly o wynikach chronometrazu.
PKP IC pisze:Po co? Po to, że mam niejasne przeczucie, że składając wnioski do korekty RRJ w grudniu (zgodnie z regulaminem PLK), wcale-a-wcale nie miałem informacji, o których piszesz; i że PLK zarządziła rozkład w styczniu (zgodnie z regulaminem PLK), a ktokolwiek zaczął dopatrywać się problemów w maju, gdy było już za późno na cokolwiek. No ale to tylko moje niejasne przeczucie.
PLK pisze:A PLK miala informacje o tym, ze tabor przewoznika wymaga tyle czasu zeby sie urwac? Na manewry z grupami wagonow tez potrzebujecie wytycznych od PLK?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”