Tenis

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: snake » 05 wrz 2005, 18:31

Bardzo dobrze ze wygrala Venus ze swoja siostra. Ja zawsze ja bardziej lubialem. James Blake, ktory pokonal Nadala i ktory jest w fantastycznej formie bedzie gral z Tommy Robredo w 1/8 finalu. Mysle ze Amerykanin nie bedzie miec wiekszego problemu z wygraniem, zwlaszcza po tym co pokazal w jego ostatnim meczu. Agassi zagra z Xavier Malisse. Tez nie bedzie latwo wygrac Agassiemu, bo Belg jest w dobrej formie.
Wczoraj ogladalem chyba najbardziej zaciety mecz w tym US Open. Mam na mysli mecz miedzy Davide Sanguinetti i Paradorn Srichaphan (obydwoje malo znani), ale zagrali na bardzo wyskokim poziomie i bardzo zaciety mecz, ktory trwal 4 godz. i 24 minuty i skonczyl sie zwyciestwem Wlocha Davide Sanguinetti 6/3, 4/6, 6/7, 7/6, 7/6. 8)
Federrer jest dalej wielkim fawrytem bo jeszcze nie przegral ani jednego seta. W 1/8 spotka sie z pogromca Arnaud Clémenta czyli z Niemcem Nicolasem Kieferem.

Wlasnie przed chwila L. Davenport (USA) wygrala z N. Dechy (FRA) 6:0, 6:3 i zagra ze zwyciezczynia meczu miedzy Patty Schnyder i Elena Dementieva. :) w 1/4 finalu.

Wróć do „Inne sporty”