Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Bouma » 13 lip 2017, 14:05

Teraz nie mogę znaleźć, ale gdzieś w sieci było nagranie jakiegoś spotkania PiS z ludem, przemawia komuch Piotrowicz, dostaje z sali pytanie, coś w stylu: ''wszyscy wiemy, że PiS podporządkowuje różne instytucje swoim ludziom bardziej niż poprzednicy, na razie to może dobrze, ale co będzie, jak ktoś inny dojdzie do władzy, i dostanie te same uprawnienia?". I Piotrowicz nie był w stanie odpowiedzieć na to pytanie. :)

Czy wymiar sprawiedliwości wymaga dużej reformy? Owszem. Ale ja czekam na moment, gdy zmieni się władza - a życie polityczne w Polsce uczy, że szybciej się zmieni niż później - i całe sądownictwo podporządkowane będzie np. ministrowi sprawiedliwości z nadania Platformy Obywatelskiej. I ciekawe, czy wszyscy niezbyt inteligentni ludzie, którzy wspierają niszczenie trójpodziału władzy i podporządkowanie wymiaru sprawiedliwości jednemu człowiekowi, będą tak zachwyceni, gdy właściwie wszystko w sądownictwie będzie mógł zrobić np. Cezary Grabarczyk. :)

Ot co reformy PiS. :)

Swoją drogą, znakomicie o życiu politycznym w Polsce świadczy to, że znaczna część społeczeństwa ma autentycznie gdzieś, że PiS wprost łamie konstytucje.

A co do ustawy paliwowej, wiadomo było, że Jarek jest etatystycznym gospodarczym nieogarem, więc chyba bez zaskoczenia, że pojawiają się takie wstawki. Zaskakuje mnie brak wyczucia politycznego.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”