Ogólna dyskusja o polityce cz.2

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: MarcinW » 17 lip 2017, 1:07

Pies pogrzebany jest w tym, że Lech i Jarosław Kaczyński nie zdradzili ideałów Solidarności tylko je dziś wprowadzają w życie, natomiast Wałęsa, Michnik, Kuroń, Mazowiecki i Geremek tak. Dlatego to przy tych pierwszych stoi dziś solidarność a przy drugich Komuniści.
W jaki sposób zdradzili te ideały ? :-) I czy np. zdawanie na aplikacje prokuratorską jest zgodne z wyznawanymi przez was wartościami ? :-) Pytam, ponieważ i J i L Kaczyńscy chcieli być oskarżycielami. Jak dla mnie to trudno pogodzić pracę w zawodzie prokuratora z solidarnościowymi ideałami. A warto dodać, że Jarosław Kaczyński wielokrotnie powtarzał, że z działalnością opozycyjną zwlekał z uwagi na to, że chciał ukończyć studia doktoranckie. Skoro tak to czemu zdawał na aplikacje prokuratorską po tym jak obronił pracę doktorską, zamiast zgodnie z zapowiedziami angażować się w działalność ? Nie widzisz, że coś tu nie gra ? Bo jak dla mnie to wiele wskazuje na to, że jego motywacja "solidarnościowa" ukształtowała się na fali zawodu spowodowanego niemożliwością wykonywania upragnionego zawodu. Tak bardzo się starał, tak bardzo chciał być kimś ważnym, a mimo starań i tak nie dopuszczono go do koryta.
Piękniejsza ma Antek Macierewicz, którego dziś wyzywasz od psychopatów jak i cała reszta
Dla mnie miarą życiorysu jest jak wiele trzeba poświęcić własnych interesów dla realizacji wyższych, ponadjednostkowych celów. A zdaje się, że AM nie został skazany na kare pozbawienia wolności, nie był był także bity. Udało mu się ukończyć studia (choć doktoratu chyba nie). Nie oznacza to, że w jakikolwiek sposób umniejszam jego zasługi, ale mimo wszystko twierdzenie, że poświęcił / osiągnął więcej od Michnika jest nadużyciem. Zresztą w jego życiorysie jest także czarna karta. Podobno sprzedał swoich kolegów. Pomawiającego (nazwiska nie pamiętam) zgodnie ze swoim zwyczajem nie pozwał, co w mojej ocenie świadczy o tym, że coś może być na rzeczy. W końcu innych pozywał. Skoro znacznie bardziej błahe oskarżenia pod jego adresem spotykały się z występowaniem na drogę sądową to czemu bardzo poważne oskarżenia pozostały bez reakcji ?

A odnośnie tego psychopaty to ja nie przekreślam jego zasług. Po prostu dla mnie jak i wielu innych osób które znam niektóre jego działania wskazują na to, że mamy do czynienia z osobowością schizofreniczną. Nie wiem na ile jest to spowodowane tym czego doświadczył (krzywdy które mu wyrządzono) ale on momentami się nie zachowuje normalnie. Nie jest normalne pierdolenie o jakiś sztucznych mgłach, wybuchach itp. Dodam, że nie mając jakichkolwiek dowodów, sprawiając wrażenie człowieka który w to wierzy.
No ale wiadomo, że hiPOkryzja to dla niektórych drugie ja :wink:
Jak w PISkownicy, czy tam piaskownicy :-) sądzisz, że jak powiększysz dwie literki to doda to temu co piszesz trochę powagi ? Podobno już masz swoje lata a odnoszę wrażenie, że z gówniarzem mam do czynienia.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”