Patrze na ta dyskusje, czytam i az mi sie slabo zrobilo, ze wiekszosc moglem sobie odpuscic. Ciagle to samo, jedni bronia Rasiaka, inni sie tlumacza dlaczego go polubili, a jeszcze inni wala co sie da. Szkoda ze nikt )prawie) z tak zwanej elity sie jeszcze nie wypowiedzial. Ale czas najwyzszy.
Walia, druzyna nalezaca do tych, ktore potrafia sprawiac niespodzianki, majaca w skladzie jedna czy nawet 3 europejskie gwiazdy. Jednak w rzeczywistosci jest to druzyna o 2 klasy gorsza od polskiej, patrzac na ranking FIFA czy sam poziom gry. Jezeli Janosiki polegna bedzie to zenada, blazenada i blamaz w ich wykonaniu. Z wielkimi konsekwencjami w postaci nie uzyskania awansu na przyszloroczn mundial. Wygrany turniej o pietruszke, i tak naprawde fartowne zwyciestwo nie moga, a moze nie powinny wprawiac w optymizm. Fakt, faktem ze pierwsza polowa z austria odegrana byla koncertowo, jednak druga byla jednym wielkim tsunami niewymuszonych bledow. I jezeli sie to powtorzy bedzie ciezko zdobyc chocby pkt. w Warszawie.
Zmiany w skladzie w postaci jopa i zewlakowa wroza dobrze patrzac kilka tygodni wstecz na ich wystep w Kijowie. Ciekawa jest tez sprawa z kontucja Zurawia, czy to tylko gra czy jednak od pierwszej minuty wyjdzie atak Franek i Rasiak. Jezeli ten drugi bedzie utrzymywal wysoka forme, moze bede mniej sie z niego wysmiewal, poki co przekonal mnie do siebie raptem w 50 procentach. Moze jego umiejetnosci podniosa sie jeszcze bardziej w premiership, wtedy bylbym nawet za by gral w pierwszym skladzie. Poki co optuje by Janas wrescie powolal brozka i dal grac dwom zawodnikom o podobnych wlasciwosciach w jednym skladzie. Wiem ze to troche nie logiczne, ale sprawdzone w praktyce
Poza tym widze jeszcze jeden problem w kadrze, jakby nie bylo, mamy przesyt skrzydlowych, poki co zdrowieje nam Krzynek, ale co bedzie jak wyzdrowieje? Czy Smolarek utrzyma forme? A w ogole to dlaczego Kosowski gra godzine czasu skoro sil starcza mu raptem na pol. A w rezerwie jeszcze Zienczuk, Gorawski no i Brozek ktory w mlodziezowce niezle sobie poczyna.
Obsady bramki nie bede komentowal, bo chyba dla kazdego jest jasna.