Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: masacra » 18 lip 2017, 18:50

Kamil232 pisze: Pytam czy TVP INFO włożyło w usta słowa Schetyny słowa których nie wypowiedział. Po czym przez dwa dni oburzało się na nie w kolejnych swoich programach od popołudnia do wieczora. Od Telexpressu poprzez nie wiem co tam oni mają popołudniami, po wiadomości, gościa wiadomości, minęła 20, w tyle wizji. Wicie rozumicie, to stwarzanie atmosfery grozy, autortyety siedzące z marsową miną jak tak można było, łapiące za serce wypowiedzi zwykłych ludzi etc. itp.

Po czym trzeciego dnia tylko na sam koniec wiadomości(reszta programów już gadała o czymś innym) Danuta Holecka przeczytała jedno zdanie w którym przeprasza za to, że informowaliśmy, że Schetyna o czymś powiedział bo nie powiedział, ale na pewno pomyślał.

Było coś takiego?

Jak nie to jak mawiał Boguś Linda co wy wiecie o manipulacjach.

PS. NIe nie bronię tych pasków bo są żenujące. Ale żenujące paski to nie szczyt manipulacji. Tylko jak opisałem wyżej.
Co prawda wkładania w ust słów, których nie wypowiedziano jeszcze tam nie było ale... czy nie grubą manipulacją jest siedzenie mądrych głów w studiu TVPInfo i z przerazonymi minami rozprawianie, ze Schetyna przyznał sie do próby zorganizowania puczu w grudniu zeszłego roku? I to wszystko po wypowiedzi Grzesia (idzie Greś przez więs hehe), którą nawet słabo wyedukowany wyborca PiS powinien zrozumiec jako niezbyt wyszukana i niezbyt udana ironia? Nie twierdze, ze to stricte to samo ale jest juz bardzo, bardzo blisko.

Po za tym odzieliłbym w mediach TVNu ich flagowy program informacyjny pt FaktyTVN od TVN24. To pierwsze głównie za sprawą 3 czy 4 redaktorów jest najlepszym serwisem manipulacyjnym w kraju. Tam robote robią mistrzowsko przygotowywane materiały z góry postawioną tezą panów SObieniowskiego, Knapika, Płuski i od czasu do czasu Skórzyńskiego. TVN24 choc jest oczywiscie wciąz syfiasta stacją pseudoinformacyjną, to jednak trzyma lepszy poziom.

Niestety to co robi TVPInfo ostatnio w wielu miejsca przesciga propagande tefałenowskiej stacji informacyjnej. Dochodzimy powoli do momentu w którym trzeba będzie powiedziec, ze TVN24 jest rzetelniejszym xródłem informacji od TVPInfo :boje się:
czarny samael pisze: Zmieniają ustrój państwa pozaprawnymi metodami. Waszczykowski właśnie to przyznał.
Tak jak wczoraj W Sieci przyznało, że reforma sądów ma zapobiec takim wyrokom jak ten w sprawie radnej PiS vs Pomaska.

Innymi słowy: PiS dokonuje zamachu stanu i robi to po to, żeby być całkowicie bezkarnym.
:D
Ktos dostał SMSa z przekazem dnia :D
Zapamiętajcie ten post, jak CS znowu bedzie komus z prawej strony zarzucał, ze łyka PiSowską propagande jak pelikan....A w zasadzie to nie. On i tak ma wszystkich z prawej strony poblokowanych to w sumie mozna to olać
Delpiero14 pisze: W Białoruś to może nie, ale myślę, że w taką Rosję już tak. Oczywiście pod względem ustroju politycznego. Taki "lekki" totalitaryzm sprawiający wrażenie demokracji.
Widze, że mamy w temacie League wersje poprawioną. Taki League 2.0. :brawo:

Kamil232 pisze: Przegrywa właśnie drugą kadencję.
Nie sądze. Nawet gdyby Andrzej miał wiecej takich decyzji to PiS nie ma zabardzo wyjscia i musi go poprzec w drugiej turze jesli niechce by prezydentem został krul Europy. PAD ma dosyc mocną pozycje i wg mnie takie akcje mogą mu jedynie pomoc. Zresztą, zgadzam sie z Mazurem. kto wie czy to nie przemyslana strategia by troche zerwac z mitem ''Adriana'' i wytracic ten argument z rąk. Swój prezydent na drugą kadencje jest niezwykle wazny, zeby dokonczyc wprowadzanie totalitaryz..... znaczy dkonoczyc reforme panstwa. łącznie z nową kontytucją, na co przyznam mam wielką nadzieje.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”