Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Kamil232 » 18 lip 2017, 22:39

Nie jestem za demokratyzacją Sądów tylko za wyjęciem ich spod kontroli absolutnie nadzwyczajnej skompromitowanej kasty ludzi, która potrafi uniewinniać Sawicką czy ostatnio zmowy cenowe w autostradah gdyż rzekomo prowokacja stosowana we wszystkich krajach na świecie jest nielegalna. Za tymi skompromitowanymi ludźmi, którzy nie potrafili tfu nie chcieli posadzić swoich ideowych przywódców Jaruzelskiego, Kiszczaka i innych zbrodniarzy komunistycznych. Za tymi co ustanowiali kuratorów dla 140 letnich żydów i dzięki temu otworzyli drogę do dzikiej reprywatyzacji. I tak mogę pisać, pisać i pisać.

Ruch Dudy powoduje, że trzeba się doagadać z chwiejnym Kukizem, a nawet prawdopodobnie z ZSL bo nie wierzę, że z tych płotków uda się uzbierać 276 głosów. A nawet jak śmiechem jest, żeby tak ważne zmiany miały opierać się o jeden głos czy dwa.

A jestem przekonany, że Kukiz a na pewno ZSL nie dopuszczą tam ludzi, którzy rzeczywiście to wyorają. Jak np. wyśmiewana Przyłębska. Była wywalana przez nadzwyczajną kastę z zawodu? Tym ma w moich oczach tylko większą legitymizację do sprawowania urzędu, bo tylko pokazuje, że nie cofnie się żeby rzeczywiście strażników komuny, postkomuny w Sądownictwie wywalić.

Weśmy takiego Pszczółkowskiego w TK co już zaczął fikać jak nie został Prezesem jak sobie zamarzył. A ponoć był taki zaufany. Co dopiero będzie z ludźmi na których np. będzie musiał się zgodzić ZSL. Niby z pozoru do Pisu obojętny i akceptowalny to samo dla ZSL, ale tacy zawsze w momencie próby kończą w obozie III RP. Wiele już mieliśmy przypadków Kaczmarków, Netzlów, Giertychów, Poncyljuszy, Kluzik-Rostowskich.

Zresztą mówił o tym sam Jarosław jak już przy wyborze sędziów do TK to proponowali to samo 2/3 głosów. Na kogoś na kogo zgodzi się ktoś z obozu III RP, można być pewnym, że jak będzie ciepło i system się będzie chwiał, jak teraz, to stanie po ich stronie.

Najpierw trzeba nadzwyczajną kastę i ich wpływowych wywalić, a dopiero potem demokratyzować. Jak już rak postkomuny padnie, można do tego dopuścić innych. Zresztą tak jak pisałem wczesniej o wyborach. Najpierw niech Jarosław zrobi porządek, a dopiero potem można pomyśleć nad alternatywą. Bo jako jedyny przez 28 lat pokazał, że nie będzie się z nimi pier*** i dlatego tak go nienawidzą.

I tak jak mówiłem. Już Maniek Kowalski mówi, że żałuje że poparł Dudę, już środowisko Gazety Polskiej, nawet Karnowscy mówią, że to strzał w stopę. Tak to jest ze zgniłymi kompromisami w momencie realnej zmiany. Nie wiem co ten Duda oczekuje, że nagle ktoś z tego oszołomstwa opozycji będzie o nim milej gadał, że to coś zmieni, że ma co szukać w elektoracie, który jak widzimy choćby tu bredzi coś o delikcie konstytucyjnym?

Zyska coś może u Kukiza, tyle, że może stracić o wiele więcej w swojej podstawie. A już jak to wywróci reformę bo nie da się tego ogarnąć i stanie się ona fasadą to nie zdziwię się jak przerżnął sobie drugą kadencje.

Radość reżimowych w TVN nie jest dziwna. Emanacji nastrojów III RP. Oni doskonale wiedzą, że mają teraz promyk nadzieji. Że ich ludzie znajdą się w KRS i uda się ochronić pewne wpływy. Zgotował to Duda.

*Zaznaczam, że ten post jak i poprzednie dotyczy sytuacji w której rzeczywiście 15 na 25 członków będzie musiało być wybrany 3/5 głosów. Wielgucki "matka kurka" coś bredzi, że chodzi tylko o 10, a 15 normalnym głosowaniem. Wtedy ok dobry ruch PR Dudy. Jak nie to j/w.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”