Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: czarny samael » 19 lip 2017, 9:34

Pomyślałbym o czymś innym, o czym w kontekście jego kolejnych wypowiedzi zapominamy.

To jest człowiek, który RZĄDZI TYM KRAJEM. A teraz mamy mu dać sądy i trybunały? Michnik to tylko de facto emerytowany dziennikarz i jak coś komuś rzuci, to jako zwykły obywatel, gdzie ma prawo się wściec tak jak każdy z nas i krytykować go należy tak jak każdego z nas (chodzi mi o wagę tak jego słów jak i ocenę nas samych). Polityków należy sądzić inną miarą, a tu mamy do czynienia z kimś, kto jednoosobowo podejmuje KAŻDĄ decyzję, bądź każdą inną może zanegować.

I nie myślę tu nawet o tym co normalnie może premier i szef partii. Myślę tu też o człowieku który poprzez Fundację Lecha Kaczyńskiego, SKOKi, Kurskiego i spółkę Srebrna ma kontrolę nad kolejnymi prawicowymi mediami, który może mieć wgląd w każdą sprawę karną i który może poprzez Ziobrę decydować o każdym postępowaniu i działaniach prokuratorów. A śni mu się podobna kontrola nad mediami, sądami, NGOsami i samorządami.

I jedna, może drobna rzecz... Kiedy wyzwiemy konkretną osobę od najgorszych, to wyzywamy tą konkretną osobę za coś co w naszym pojęciu było szczególnie dla nas obraźliwe, czy krzywdzące. Kaczyński od razu wyzywa wszystkich oponentów naraz.

Nie można być przeciw niemu, bo jest się złodziejem, najgorszym sortem, komunistą, a opozycja parlamentarna jest jeszcze jakąś bandą kanalii o zdradzieckich mordach. Mimo wszystko nie przypominam sobie, żeby jacyś czołowi politycy wyzywali całe masy ludzi, całe masy protestujące, sprzeciwiające się i walczące o swoje prawa.

Obecnie wystarczy iść na protest, żeby zostać komunistą i złodziejem. Czym to się różni od imperialistów i stonki z czasów PRL?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”