Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 07 wrz 2005, 15:44

No tak. Wielki mecz już dziś. Pewnie nie zobaczymy Źurawskiego co jest olbrzymim osłabieniem niestety. Dobrze, że Walijczycy także mają problemy kadrowe i nie zagrają w optymalnym składzie. Nie uważam ich za dobrą drużynę a już na pewno nie uważam ich za lepszych od Polaków. Statystyki. media, piłkarze i trenerzy mogą mówić i pisać co chcą ale dla mnie faworytem są Polacy i inny wynik niż nasze zwycięstwo będzie zaskoczeniem i porażką dla nas. Pewnie zobaczymy atak Rasiak - Frankowski. Franek jest bardzo dobry tylko ostatnio trochę poza rytmem meczowym i odpowiednią formą moim zdaniem. Z drugiej strony jednak nie chcę oglądać w kadrze Olisadebe, którego nie uważam za Polaka a poza tym mamy kilku dobrych napastników. W obronie boję się o dyspozycję Żewłakowa do którego nie mam zaufania i wcale nie jestem przekonany czy zagra on lepiej od Rząsy ale oby tak było. Jeżeli zagra Jop to nie będzie to chyba jakaś szczególna strata chociaż uważam Kłosa za najlepszego środkowego obrońcę w kadrze. O linię pomocy nie obawiam się ani trochę. W bramce naturalnie Boruc.
Jeżeli tylko zagramy przez pełne 90 minut w pełni skoncentrowani to będzie dobrze. Dobrze by było także gdyby Janas przeprowadzał odpowiednie zmiany kiedy taki np: Kosowski będzie się już słaniał na nogach. Nie wierzę, aby Walijczycy byli szczególnie groźni, ale znając grę naszych zawodników to sami dla siebie mogą być zagrożeniem.

Wróć do „Polska”