Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Carbon » 21 lip 2017, 11:58

Bebej pisze: A ja bym chcial przeczytac o tych sytuacjach ktorych pisze Carbon jak to go panstwo osacza,kontroluje itp.
Ja też idę sobie ulicą, policja się mnie nie czepia i ogólnie się nie boję. Ale obecnie wystarczy śledzić kogoś w internecie. Przy okazji odkąd PiS doszedł do władzy:
- Mamy cenzurę internetu i zablokowane strony zagranicznych bukmacherów
- Urząd skarbowy zaczął wymuszać na bankach udostępnienie danych klientów, niektóre banki na to poszły
- Najważniejsze ustawy przepycha się po północy, gdy większość narodu śpi. A robi się to dla własnych zysków i spraw. Spójrzmy na przykład, dlaczego obecna ustawa o sądzie najwyższym jest tak szybko przepychana. Chyba obaj wiemy, hm? :>
- Głośno robi się tylko o niektórych pomysłach jak opłata paliwowa. To zagrywka polityczna pod wyborców PiSu i Dudy. Tymczasem po cichu przeszły w ostatnim czasie zwiększone opłaty za wodę czy to, że ta opłata za abonament ma być dopisywana do PITu, co jeszcze bardziej strzeli nam po kieszeniach.
- Muszę rejestrować każdą kartę SIM, co jest nieporozumieniem.

Pierwsze przykłady, które przyszły mi do głowy. Mógłbym jeszcze pewnie kilka wymienić. Jak choćby to, że w ciągu ostatniego roku PiS zadłużył mnie, Ciebie i każdego innego obywatela na kolejne trzy tysiące złotych, a sam dług publiczny wzrósł do biliona złotych. <3

Aha, co do sądów. Zostawiam wypowiedź Korwina sprzed 20 lat. :> Wciąż aktualna.
http://orka2.sejm.gov.pl/Debata1.nsf/5c ... enDocument

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”