Pilka Nozna Kobiet

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Pilka Nozna Kobiet

Post autor: matt_ » 22 lip 2017, 1:14

Mecz Niemek z Włoszkami mnie nie rozczarował, dobrze się bawiłem oglądając ten pojedynek. Z jednej strony cieszy zwycięstwo tych pierwszych, z drugiej smuci odpadnięcie drugich. Miały dzisiaj oczywiście słabe momenty, jak zupełnie niepotrzebna czerwona kartka czy błąd bramkarki przy trafieniu na 1:0, ale i tak ujęły mnie swoją ambicją, chęcią osiągnięcia korzystnego wyniku. Myślę, że zabrakło szczęścia, opanowania, a i coś musiało pójść nie tak podczas przygotowań do turnieju, skoro przytrafiło się tyle urazów. Niemki natomiast jak to Niemki. Zagrały tak, że wygrały :)
Cement pisze:Szwedki wygrały bardzo pewnie i w przekonującym stylu, ale gdyby zdobyły więcej goli miałyby większe szanse na wygranie grupy - Niemki mogą ograć Rosję wyżej.
Moim zdaniem, Szwedki i tak znajdują się na pole position do wygrania grupy. Mają na tę chwilę lepszy bilans bramkowy + w ostatniej kolejce grają z wyeliminowanymi Włoszkami, podczas gdy Niemki nie są jeszcze w swojej najwyższej formie i będą walczyć z wciąż liczącymi na awans Rosjankami.
Curt pisze:No i mamy pierwszą drużynę, która odpada tj. Italię. Ale odpada w dobrym stylu, bo Włoszki mocno postawiły się obrończyniom tytułu.
Niestety :( Swoją drogą, to najgorszy wynik na Mistrzostwach Europy w historii włoskiego, żeńskiego futbolu.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”