Pilka Nozna Kobiet

Awatar użytkownika
Curt
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 140

Pilka Nozna Kobiet

Post autor: Curt » 31 lip 2017, 15:07

To chyba pierwszy turniej w historii w którym (niemal) wszyscy faworyci zawiedli. Norwegia nie wyszła z grupy, Francja, Szwecja i Niemcy odpadają w ćwierćfinałach. Zwycięstwo Dunek nad Niemcami to oczywiście sensacja, ale ich gra w półfinale już nie aż tak (w 2013 też grały w półfinale). Przed nimi nieobliczalne Austriaczki, ale mimo wszystko typuje Danię jako finalistę. Austria to zupełna sensacja. Widziałem ją w gronie 3 najgorszych drużyn, a tu wielka niespodzianka. Zespół doskonale przygotowany i ustawiony, bo przecież wielkich gwiazd tu nie uświadczysz.
Anglia-Holandia to przedwczesny finał. Wg mnie to dwie najlepiej grające ekipy. Anglia oczywiście przystępuje do gry w roli faworyta, ale Holandia jest mocna jak nigdy i w dodatku gra u siebie.
Wymarzony finał - Holandia - Dania (moje dwie ulubione ekipy tak męskie jak i żeńskie). Z drugiej strony będę miał ciężko wybrać komu kibicować. Z trzeciej zaś, będąc w Holandii powinienem chyba kibicować Oranje :) Poczekajmy jednak aż poznamy finalistów.

Może jeszcze coś skrobnę przed wyjazdem do Enschede, ale generalnie powoli się odmeldowuje. Cement, matt_ - kibicujcie dzielnie! ;)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”