Wyszły na jaw kulisy tegorocznego mercato:
Agent Fifa, Emiliano Bronzetti, który zajmował się transferami Samuela i Figo do Interu, zdradził że latem Real zaoferował Ronaldo w zamian za Adriano. Massimo Moratti jednak nie zgodził się na taki transfer: "Florentino Perez chciał oddać Ronaldo za Adriano, natomiast sam Adriano chciał, żeby Ronaldo pozostał w Madrycie, aby mogli grać razem. Niestety nic z tego nie wyszło.".
Nie podoba mi się tekst Adriano: "Adriano chciał, żeby Ronaldo pozostał w Madrycie, aby mogli grać razem" . Mam nadzieje, że to jakiś błąd w tyłumaczeniu lub Bronzetti gada jakieś bzdury.
Emiliano zdradził także, że w sprawie transferu Luisa Figo, posunął się do małego kłamstwa:"Wiedziałem że obie strony chcą się dogadać, ale były sprawy których nie można było przedyskutować przez telefon. Wtedy zorganizowałem małe spotkanie pomiędzy Morattim, a Figo: Luisowi powiedziałem że Moratti chce go osobiście poznać, Morattiemu, że Figo chce zrobić to samo. Później Figo poleciał prywatnym samolotem do Mediolanu i spotkanie się odbyło"
Ale z niego spryciarz
Bronzetti powiedział także, że zanim Milan kupił Gilardino, Real starał się sprzedać naszym rywalom zza miedzy Ronaldo. Agent uważa także, że w przyszłym roku Chelsea będzie się starała o Andriya Shevchenke, a Real będzie chciał ściągnąć do siebie Gianluigiego Buffona.
Interesujące info ale ciekawe ile jest w tym prawdy.
PS. Adriano zręczył się niejaką Daniella - może ma ktoś jej fotke ?