Pilka Nozna Kobiet

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 4043

Pilka Nozna Kobiet

Post autor: matt_ » 06 sie 2017, 20:01

Przewidywalnie, jednak ten turniej po prostu należał do Holandii. Aktualizując to co napisałem nad ranem - 13 bramek, 6 wygranych w 6 spotkaniach. Ponadto, Holenderki grały nie tylko skutecznie, co również ładnie, "cały czas do przodu". Najbardziej realizowały to po zdobyciu szybkiego trzeciego gola, gdy pomknęły na połowę Dunek zamykając je w ich obrębie, przez co do okolic 82. minuty Skandynawki niczego konstruktywnego nie stworzyły.

Dunki zagrały ambitnie, ale przychodzi czasem taki moment, że rywal jest lepszy. Miło, że powalczyły, dały z siebie wszystko. Bardzo podobało mi się zachowanie zespołu pod koniec meczu, gdy wynik brzmiał już 4-2 i do końca została może minuta doliczonego czasu, a mimo to defensorki duńskie ambitnie broniły się w swoim polu karnym przed utratą kolejnego gola, mimo że nie miało to żadnego znaczenia dla przebiegu/wyniku spotkania.

Ogółem, holenderskie Euro okazało się bardzo dobrym turniejem. Zwiększono liczbę drużyn, a nie odbiło się to znacząco na jakości widowisk. Walka w grupach toczyła się do samego końca, nie zabrakło też niespodzianek. Jeżeli porównać reformę na Euro męskim, a żeński to ta druga wypadła znacznie korzystniej :)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”