Pilka Nozna Kobiet

Awatar użytkownika
Curt
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 140

Pilka Nozna Kobiet

Post autor: Curt » 07 sie 2017, 21:55

Warto też dodać, że van Veenendal popełniła spory błąd w meczu z Belgią i wpuściła kuriozalnego gola - co prawda o niczym on nie zadecydował, ale coś takiego raczej dyskwalifikuje z rywalizacji o tytuł bramkarki turnieju. Ja wybrałbym raczej Stinę Lykke Petersen
Z tego samego powodu odpada Petersen, która popełniła wielbłąd w meczu z Niemcami. Dla mnie bramkarką turnieju była Karen Bardsley. To ogólnie w mojej ocenie pierwsza piątka bramkarek na świecie.
Dla mnie zupełnym szokiem jest brak Shanice Van De Sanden w 11 turnieju. Motor napędowy drużyny, kreatorka wielu bramek, asystentka i strzelczyni. Kompletna ofensywna skrzydłowa, a tu pominięcie.

O finale co trzeba było, już napisaliście. W trzech zdaniach, to było godne zwieńczenie tego turnieju. Wspaniałe widowisko w dobrym tempie, pełne akcji i bramek. Doskonała reklama kobiecego futbolu Z perspektywy stadionu mecz miał doskonałą, gorącą atmosferę. Myślałem, że Duńczycy zginą w tym pomarańczowym szaleństwie, ale wiele razy byli głośniejsi niż kibice Oranje mimo, że było ich kilkunastokrotnie mniej.

Koniec Euro, teraz następny przystanek to otwarcie lig krajowych, eliminacje ligi mistrzyń i mistrzostw świata. Za miesiąc z hakiem będziemy już wiedzieć czy Polska będzie liczyć się w tych ostatnich rozgrywkach (mecze z Białorusią i przede wszystkim Szwajcarią).

Wróć do „Piłka nożna na świecie”