R jak Rasiak

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Dosmen » 09 wrz 2005, 18:19

Moim zdaniem poprostu Rasiak jest za słaby na grę w reprze... zresztą nie tylko on: Rząsa jest w fatalnej formie, Baszczu to samo, Kosowski troszkę zyskał w końcu w moich oczach. Żuraw nie zachwyca choć stać go na więcej. Według mnie pewniakami w kadrze są (na chwilę obecną): Boruc (chyba nawet kosztem Dudka... Jurkowi będzie trudno wrócić do opytmalnej formy a ryzykować z Anglią nie ma co), Jop (o dziwo chyba najlepszy obecnie polski stoper), Sobolewski, Smolarek/Kosowski (ze wskazaniem na tego pierwszego), Krzynówek, Szymkowiak (szkoda, że nie zagra z Anglią, Janosik deleguje pewnie Radomskiego :? ) no i w końcu Żurawski. :wink: Oczywiście wszystko może się zmienić przez spadek formy albo kontuzję. Tak więc do uzupelnienia zostaje defensywa i jedno miejsce w ataku. I wcale nie mam nic przeciwko żeby grał Rasiak. Jeśli jest w lepszej formie od Franka to niech gra. Jak już kiedyś pisałem życze Rasiakowi jak najlepiej w Tottenhamie. Będzie trudno ale może troszkę podszlifuje swoje umiejętności. Minie sporo czasu za nim wygryzie z jedynastki Mido albo Defoe. W meczach z Austrią i Walią grał lepiej niż dotychczas. Z austriakami chyba nawet chciał aystować przy bramce Kosowskiego - nie było w tym przypadku. A z Walią pokazał się kilka razy. Ale jak pokazał przykład Irlandczyków czy Maltańczyków trzeba (umieć?) strzelić bramkę mając choćby jedną jedyna okazję w całym spotkani.

A'propos... Wydaje mi się idiotyczne zabieranie Oliego na zgrupowania skoro wiadomo było, że nie zagra choć minutu. Brożka można było przechwycić z młodzieżówki bo i tak nasi juniorzy walczyli o honorowe rozstanie się z eliminacjami. A Pawełek przynajmniej zbierałby doświadczenie w kadrze do której powinien już trafić chociażby na zmiany Rasiaka w 80 min.

Wróć do „Polska”