"..." - Kolejka Calcio

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Diablo_ASR » 09 wrz 2005, 19:27

O, to w typy też się bawimy :P

Cagliari - Lazio 1 (dokładnych wyników nie obstawiam, bo to loteria)
Lazio wygrało 2 tygodnie temu, ale nic specjalnego nie pokazało. Cagliari u siebie jest mocne. Liczę na Esposito, powinien odebrać biało-niebieskim ochotę do gry.

Chievo - Parma X
Chievo u siebie zawsze groźne. Parma będzie musiała się postarać, żeby wywieźć punkt z Werony, ale myślę, że im się uda. Obie drużyny mnie jakoś nie przekonują. Chyba nie padnie wiele bramek. Możliwe, że nikt nie zdobędzie gola.

Empoli - Juventus 2
Empoli to dla mnie kandydat do spadku (i to głowny). Brak w ich szeregach dobrych piłkarzy. Można powiedzieć, że najlepszym transferem był Pozzi, ale nawet jego nazwisko nie rzuca nikogo na kolana. Beniaminek pewnie będzie się skupiał jedynie na walce na swoim boisku, tym trudniej może mieć Juventus. Goście na pewno będą mieć mnóstwo sytuacji. W najgorszym wypadku będzie 0-0, jeśli Turyńczycy będą razić nieskutecznością. Jednak na to bym nie liczył. Juventus powinien wygrać gładko. Takie mecze musi wygrywać.

Lecce - Ascoli 1
Nie ma się co rozpisywać, Lecce jest silniejsze i gra u siebie.

Messina - Fiorentina 2
Fiorentina wygra, ale nie pójdzie gładko. Toni w znakomitej dyspozycji, powinien coś "ukłuć". Messina w meczu z Lazio starała się, ale brak było zrozumienia w drużynie, wiele niecelnych podań. Reżyser gry - D'Agostino nie zachwycał. Jeśli do niedzieli nic nie zmienią, może być kiepsko.

Milan - Siena 1
Zwycięzca może być jeden. Pomimo kłopotów kadrowych Milanu, Siena (przy całym szacunku do tej drużyny) nie powinna być problemem. Mnóstwo kibiców na San Siro na pewno wspomoże swoich piłkarzy, a oni za wszelką cenę będą chcieli udowodnić, że mecz z Ascoli był wypadkiem przy pracy.

Palermo - Inter X
Na Sycylii gra się cieżko. Palermo ma wielkie ambicje, na mecz z Interem, przez wielu uważanym za głownego faworyta do scudetto, zmobilizuje się maksymalnie. Jeśli znów błyśnie Adriano, 3 pkty pojadą do Mediolanu, ale i razy można zdobywać gole seriami... :D

Roma - Udinese 1
O tym meczu wiele już pisałem, Roma wygra, ale minimalnie (2-1)

Sampdoria - Reggina 1
Reggina powinna walczyć o utrzymanie. Bez Mozarta i Nakamury, którzy układali grę, będzie potwornie ciężko zdobywać punkty. W Genui nie powinni mieć wiele do powiedzenia. Sampdoria straciła punkty z Violą, nadarzy się świetna okazja, by nie stracić kontaktu z czołówką.

Treviso - Livorno 2
Król strzelców poprzedniego sezonu powinien zapewnić 3 pkty. Treviso w najlepszym wypadku pokusi się o remis.

Wróć do „Włochy”