Drużyny Jose osiągały sukcesy bo ogorków i średniaków orały, a zwykle na wyjazdach i to w pucharach z mocnymi grał defenzywnie. Grał też bardzo często defenzywnie jak nie czuł odpowiednio dużej jakości w swoim zespole. Gdy czuł grał normalnie, a wręcz jak np. z Bayernem 11/12 czy Dortumundem 12/13 mściło się to na nim. Czy nawet 14/15 gdzie po autobusie na calderon, zagrał u siebie swoje i dostał baty od Atletico.
Nie rozumiem więc tych tekstów gramy jak nie za Jose. Otóż autobusem nie zdobył by tego worka medali co zdobył. A gry w pucharach w końcówce kariery nauczył się od niego Fergie, który robił to samo na wyjazdach mocne pilnowanie tyłów, u siebie gramy swoje. Szkoda tylko, że i w finałach 09 i 11 postanowił grać swoje przeciwko zespołowi z którym nie można było.
W każdym bądź razie. Gramy jak wiele zespołów Jose z odpowiednią jakością.
Jako, że nie mogłem śledzić meczu i kumpel mi smsami relacjonował. Około 65 minuty napisałem mu, nie ma co czekać Mata out, Rashford in. Po paru minutach dostałem smsa z odpowiedzią iż moja zmiana poszła jak powinna
To co mamy jakości na lewej stronie to jest piękne. Z jednej strony aż się prosi grać trójką Martial, Lukaku, Rashford. Z drugiej mieć takiego rezerwowego jak Martial/Rashford co na podmęczonego rywala wchodzi i mając miejsce robi orkę też jest kluczowe. Bo gdyby ich puścić wszystkich to brakowałoby właśnie kogoś kto gdy jest miejsce będzie potrafić to wykorzystać. Mata z dużą ilością miejsca by tego nie zrobił, lepiej wygląda jak jest tłoczno. Widzę po skrócie na prawej też wyglądał dobrze. Świetne te akcje zagranie na ściane do Lukaku i wjazd w pole karne. Niemniej jednak z drugiej strony Mahrez pokazał parę razy jak potrafi wkręcać w ziemię i jak już pisałem nie obraziłbym się mocno na niego tam. Właśnie jak ma więcej miejsca to by orał po prawej.
Kolejny Miesiąc, dwa po reprezentacji pokaże o co będziemy grać. Już mecz na Stoke trudnym terenie dużo odpowie.