Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 30 sie 2017, 11:41

Morrow pisze:Pereira prawdopodobnie idzie na roczne wypożyczenie do Valencii. Nie wiadomo czy będzie tam opcja odsprzedaży.

Od początku nie wierzyłem, że młody coś pogra u Mourinho. Jak już to tylko przy pladze kontuzji albo w pomniejszych pucharach. Do rotacji mógłby się przydać ale akcje Herrery, Carricka i Fellainiego będą stały wyżej więc dla jego rozwoju to może być odpowiednia ścieżka. Inna kwestia czy jeszcze kiedyś na OT wróci, jeśli w MU wiązaliby z nim jakieś plany to pewnie puściliby go na wypożyczenie gdzieś do PL, sam Brazylijczyk też zresztą może już mieć dość tej tułaczki i nie zdziwię się, że jak odpali to za rok zmieni pracodawcę.
To może być jego koniec. Szkoda, że nawet nie dostał realnej szansy, bo papiery na granie ma. Dodatkowo w przyszłym roku kończy mu się kontrakt i jeśli wypuścimy go nie podpisując wczesniej nowego kontraktu - to go stracimy.

O Evansa starają się City i Leicester i mówi się o cenie ponad 20 milionów funtów. Kolejny po Keanie człowiek, który szybko odnalazł się w innym otoczeniu i udowodnił, że stać go na więcej niż myślał LVG. Kolejny kamyczek do ogródka Holendra swoją drogą, fajnie, że wprowadził Rashforda ale za sprzedaż stoperów należy mu się karny kutas. Patrząc co gra Jones, jestem przekonany, że u Mou, Jonny mógłby być jednym z filarów defensywy.
Byłem mega zły na Lujego za sprzedaż naszych chłopaków. Głównie za Welbza, ale czas pokazał, że to akurat nie był błąd. Natomiast Evans swoje szanse otrzymał i po prostu ich nie wykorzystał. Grał w większości źle i mało kto wtedy w ogóle żałował, że się go pozbywamy. Ja trochę żałowałem, ale bardziej z sentymentu do naszych wychowanków, których niebezpiecznie ubywało. Bardzo mnie jednak cieszy, że w WBA się odbudował, ale to chyba jeden z tych zawodników, którzy muszą mieć pewny plac, żeby poczuć się komfortowo i grać na miarę swoich umiejętności. WBA to jednak zdecydowanie za słaba drużyna dla niego i mam nadzieję, że trafi do lepszego zespołu.

Co do Keane'a...Pamiętam jeden mecz z tournee, czy też słynną potyczkę z MK Dons, gdzie wyglądał koszmarnie i nawet tutaj padały opinie, że chłopak nie nadaje się nawet do championship. Szkoda, że poważnej szansy nie dostał, ale u nas nie otrzymują jej obecnie nawet dużo bardziej utalentowani grajkowie. Wtedy z niewiadomych mi względów Holender bardzo uparł się aby znaleźć lewonożnego stopera i stąd szansę dostał chociażby Blackett.

Keane to przykład zawodnika inteligentnego. Przykład zawodnika, który pokazuje ile daje wytrwała praca i przede wszystkim - regularna gra. Żaden mega talent.

Super, że u Mou odnalazł się Jones, ale z drugiej strony pogubił się Smoła, który u Lujego był wyróżniającym się zawodnikiem w całej lidze. Takie dyskusje można toczyć godzinami. Przy zmianie trenera niemal zawsze ktoś traci, a ktoś zyskuje. I powodów może być wiele.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2017, 13:14 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Anglia”