Football Amerykanski

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Football Amerykanski

Post autor: Carbon » 08 wrz 2017, 1:31

No panowie, co tu taka cisza? Dziś zaczynamy sezon NFL! 8) Jaranko oczywiście, bo to po NBA drugi najchętniej oglądany przeze mnie sport z USA, ale w tym roku zamierzam to zmienić i uczynić z NFL ligę numer jeden najczęściej oglądaną przeze mnie. Tym bardziej, że sezon zapowiada się naprawdę nieźle i nie jest powiedziane, że Brady razem z jego Patriots obronią pierścienie. Dziś właśnie oni zagrają z Chiefs, którzy przymierzani są do play-offów. Jak im z przodu będzie ładnie pracował Fisher, to mogą wiele ugrać, bo o linię defensywną się nie martwię. Wśród innych faworytów niezmiennie Seahawks i Packers. Ci pierwsi faktycznie wydają się ponownie mocni, ale Green Bay? Przecież tam defensywa kuleje maksymalnie co pokazali sezon temu. Z przodu znowu odszedł TJ Lang. Nie widzę tego. W play-offach widzę za to Steelers i jestem pewien, że się tam dostaną na luziku. Charakterna ekipa ze świetnym i lubianym trenerem. Teraz nieco odmłodzili skład i powinni ponownie powalczyć o finał.

Jedyny mankament - przez huragan Irma przełożyli mecz moich dwóch ulubionych ekip. Czaicie? Marlins i Buccaneers zagrają dopiero w tzw. bye weeku, więc przed nimi być może ponad 16 kolejek z rzędu bez wypoczynku.

Wróć do „Inne sporty”