Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: Diablo_ASR » 10 wrz 2005, 20:17

No to kolej na mnie:)

Spodziewałem się, że Palermo zawalczy, ale to co działo się na boisku przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Gospodarze grali z większą ambicją, Inter jakby spocząl na laurach po ostatnim zwycięstwie.

I POŁOWA

Palermo było w niej o klasę lepsze. Szczególnie świetnie funkcjonowała lewa strona (Grosso i Bonanni). Można powiedzieć, że wspólnie robili z graczami Interu to, co chcieli.
19' Fantastyczny strzał z wolnego Coriniego. 35-latek z jakichś 25 m strzelił idealnie w lewe okienki bramki Cesara. Strzał marzenie, być może bramka kolejki, ale trzeba poczekać na mecze jutrzejsze.
Dalej przewagę ma Palermo, ale bramki nie padają.

II POŁOWA

Zaraz po przerwie Palermo powiększa przewagę. Terlizzi i 2-0. Dobrze przewidywałem, że ten gracz może namieszać. Drugi mecz i druga bramka, a to nominalny stoper. Niestety bramkę przeoczyłem, ale pewnie po stałym fragmencie gry.

67' Akcja Palermo lewą stroną, idealne dośrodkowanie na głowę Makinwy. Ten sprytnie posyła piłkę po koźle w przeciwległy róg bramki Interu. Cesar wyciąga się jak struna, ale jest bez szans.

W końcówce sytuację miało Palermo, ale strzał wylądował na poprzeczce.
Wcześniej Adriano wychodzi na czystą pozycję, dogrywa na prawo do Cruza, który strzela do pustej bramki.

W 93' Gonzalez wychodzi z kontrą. Jest 2 na jednego, później doskakują obrońcy Interu, Gonzalez dogrywa na prawo do Brienzy. Ten strzela, ale obok bramki.

94' Rzut rożny, Cruz wyskakuje i nie ma problemu z umieszczeniem piłki w siatce. Obrońcy Palermo przysnęli, ale mimo to przez większość meczu grali rewelacyjnie. Adriano i Pizarro próbowali akcji indywidualnych, które kończyły sie przed polem karnym Sycylijczyków. Palermo świetnie w destrukcji, ale pod koniec wdarło się rozluźnienie i stąd 2 stracone bramki. W sumie, w pełni zasłużone zwycięstwo Palermo.

Najlepsi gracze w Palermo: Bonanni, Santana, Terlizzi
W Interze: Cesar, Pizarro, Cruz

Wróć do „Włochy”