Napiszę to lekko z boku, podobnie jak wcześniej z Donnarumą:seba82 pisze: Tu nie chodzi o to ilu nowych zawodników, tylko o to, że Montella nie ma pomysłu na nich i na całą resztę.
Suso z poprzedniego sezonu nie istnieje, to samo Bonaventura. Ciągłe rotacje, gra w ofensywie oparta na długich piłkach od Bonucciego. Zostalibyśmy dziś rozjechani gdyby to był zespół pokroju Lazio czy Sampdorii.
Liczę, że mecz z Romą przypieczętuje los Montelli, bo tu nie widać centymetra poprawy a czas ucieka.
Przesadzasz. Nie wiem czy to było na forum, czy do kumpla z którym gadałem o Milanie, ale czułem w lato, że ta rewolucja przyniesie to co przynosi. I ok, może tak być, ale wtedy Montella musi dostać czystą kartę na przynajmniej pół sezonu.
Grają słabiej, bo widzisz ich mniej celne podania, złe ustawienie, brak gry na pamięć, itd. Masz grupę nowych zawodników i nie ma bata: trzeba czekać.
Nic się z tym nie zrobi. Można mieć trochę więcej pecha, trochę więcej szczęścia, ale to jest de facto losowanie składu z tego widzisz na treningach, gdzie nie ma fundamentów, gdzie nie ma kręgosłupa, gdzie co 2-3 mecze wymieniasz 3-4 elementy.