AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: panmechiko » 01 paź 2017, 13:00

realista69 pisze: Moim zdaniem Montella nie chciał Hakana i Silvy. Co do Bonucciego, to też mam wątpliwości. On powinien być zwolniony przed okienkiem, bo Mirabelli miał/ma inny pomysł na drużynę, a trener inny. Teraz Milan płaci za te błędy.
Nóż w kieszeni się otwiera jak się coś takiego czyta. Montella nie chciał Bonucciego i Mirabelli miał inny pomysł na drużynę.

Vincenzo Montella udzielił wywiadu dziennikowi La Gazzetta dello Sport:
Podoba się panu to „agresywne” mercato?

To było ustalone z klubem, z którym podzielamy projekt drużyny, będącej mieszanką młodości, talentu i doświadczenia. Jeśli chcesz się zbliżyć do Napoli, które gra najlepszą piłkę w Europie, nie masz wyjścia – musisz postawić na agresywne mercato. To zbyt wcześnie, żeby stwierdzić, czy dystans do Romy i Napoli się zmniejszył, ale nie możemy się chować. Entuzjazm trzeba pielęgnować i podsycać”.

Z takimi nabytkami jak Bonucci trudno nie będzie. Fassone mówi, że jego przybycie to pana zasługa. Potwierdza pan?

„Z klubem zgadzamy się co do każdego gracza. Oczywiście ich zdanie liczy się na 51%, a moje na 49%. Przypadek Bonucciego to chyba jedyny raz, kiedy było na odwrót. Byłem przekonany, że możemy go sprowadzić, ufałem osobom, które mi o tym donosiły, tymczasem zarząd odbierał to inaczej”.

Więc co pan zrobił?

“Proste: wysyłałem Mirabellemu co najmniej dziesięć SMS-ów dziennie, składających się z czterech słów: Dzień dobry/Dobry wieczór dyrektorze: Bonucci. Z dyrektorem jesteśmy w ciągłym kontakcie i mamy bardzo szczere relacje. Łączą nas nawet te same wady [śmiech]”.

Wróć do „Włochy”