Kiedyś? Nie wydaje mi się. Celtic, jak i Rangers to były porządne marki w Europie, pamiętam jak nawet United mieli problemy z tymi drugimi na Ibrox. Nie mówię, że oba zespoły co rok były uważana za faworytów do wygrania grup, ba!, oni się praktycznie wymieniali spotem w fazie grupowej LM, ale z drugiej strony taki Celtic potrafił wyjść jeszcze niedawno z grupy z Barceloną, Spartakiem i Benficą. Rangers rok wcześniej też doszli daleko w LE, gdzie w 1/32 odprawili Sporting, a dopiero później przegrali z PSV jednym golem. Przyznam szczerze, że nie pamiętam za cholerę tych meczów, ale mam w głowie wyryte, że wtedy szkocka była dla mnie solidną ligą.DDK pisze: Liga była beznadziejna, zapewne gorsza niż Polska, nie licząc 2 dobrych drużyn. No i trzeba też powiedzieć, że z tego co pamiętam to jak któraś z tych drużyn grała w LM to chyba zazwyczaj kończyła na 4 miejscu. Kilkukrotny awans pojedyńczej drużyny z grupy LM, przy braku jakichkolwiek sukcesów pozostałych drużyn, to nie powód żeby nazywać ligę jedną z lepszych w Europie. Tak naprawde jedyne ciekawe mecze wtej lidze to były własnie derby Glasgow.
No i jak mówię jedna z najlepszych w Europie, to to nie do końca oznacza, że ma stać na równi z włoską, angielską czy nawet portugalską.