"Święta Wojna na San Siro" ...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

"Święta Wojna na San Siro" ...

Post autor: Wilmore » 15 paź 2017, 18:51

guru pisze: Dlaczego on tak dużo siedzi na ławce (mecze ligowe)? Myślałem, że jak przyjdzie do Milanu to bez względu na to jak będzie grał dostanie na początku większy kredyt zaufania.
Montella ma niezrozumiałą jak dotąd słabość do Kalinicia, więc siedzenie na ławce Silvy tłumaczy uczeniem się przez niego ligi. Jeśli nie chodzi o kruchą pewność siebie Silvy, której nie chce Montella zrujnować jednym czy drugim słabym występem (po których doświadczony Kalinić po prostu wzruszy ramionami), to nie mam zielonego pojęcia o co może chodzić.
Dla mnie jest to o tyle dziwne, że Silva nie tylko oferuje to, co Kalinić, ale też coś więcej - w meczach jak dotąd nie prezentował się gorzej w mojej ocenie, ale to Montella widzi go na co dzień, więc pozostaje mi mu zaufać. Dziś nie ma wyjścia, musi na niego postawić, bo gra z Cutrone to byłaby gra w dziewiątkę (bo Suso jako napastnik oznacza grę w 10). Silva to co prawda brylancik do oszlifowania, ale w dzisiejszym meczu może dać coś więcej - podczas gdy taki Skriniar bardzo łatwo mógłby Kalinicia wyeliminować, bo to w gruncie rzeczy jednowymiarowy zawodnik.

Wróć do „Włochy”