Siłownia - Kulturystyka

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

Siłownia - Kulturystyka

Post autor: Bebej » 16 paź 2017, 13:41

Panie/Panowie potrzebuję porady. Sytuacja wygląda tak. Co kilka miesięcy pojawia się u mnie problem z bólem pleców, chodzi najbardziej o czworoboczny i prostowniki grzbietu. Nie ma mowy o nierozgrzaniu przed treningiem, rozciąganiu po czy złej technice ćwiczeń. Ale jak mnie jebnie to mam problem przy pochyleniu głowy, wtedy mam wrażenie, że plecy mi chcą wyjść. Tak samo przy wstawaniu z łóżka czy innym podniesieniu się. Trzyma mnie kilka dni wtedy i trening z głowy mam z tydzień. I tak co kilka miesięcy powraca. Biorę wtedy od lekarza przeciwbólowe/zapalne Dicloratio Retard (jedyne z tych mocniejszych, które mój brzuch toleruję) i Tizanor rozkurczowe. Skonsultowałem to telefonicznie (niestety nie ma wolnych terminów) z fizjoterapeuta (kuzyn kumpla) i po przedstawieniu mu objawów powiedział, że mam po prostu ciągle napięte mięśnie i przykurczone mięśnie. Dał mi numer do jakiegoś fizjoterapeuty, ale najpierw polecił, żebym często stosował jakieś ćwiczenie rozluźniające/rozciągające. Ktoś ma jakąś wiedze na taki temat bo teraz pełno tych pseudoekspertów po necie i nie wiadomo gdzie szukać. Będę wdzięczny.

Wróć do „Inne sporty”