Amica-Lech 1:4
Nie sądziłam, że Gajtkowski będzie tak dużo strzelał. Zawsze uważałam go za nienajlepszego zawodnika, a tu wszystko muszę wycofać... Bardzo dobry mecz. Gospodarzom brakowało skuteczności - mecz równie dobrze mógłby skończyć się zwycięstwem Amiki...
Wisła K.-Pogoń 2:1
Znakomite spotkanie w wykonaniu Zieńczuka, uwieńczone dwiema bramkami. Bardzo dobra gra Wiślaków, ale i niezła Szczecinian. Po prostu w niektórych miejscach brakło szczęścia [w pewnych momentach to Pogoń mogła wyjść na prowadzenie]. Ogólnie jednak zwycięstwo Krakowian oczywiście zasłużone
Arka-Zagłębie 0:1
Ostry mecz, zakończony jednobramkowym zwycięstwem Lubinian. Wciąż jednak obrona Arki mi się podoba. Szkoda, liczyłam na to, że Arka zdobędzie kolejne punkty.
Górnik Z.-Polonia 2:1
Wyjątkowo ciekawe spotkanie
Legia-Odra 2:1
Udany debiut trenera Wdowczyka. Bardzo ładne bramki, bardzo dobre spotkanie i zasłużone zwycięstwo Legii. Nareszcie jakiś przełom - mam nadzieję, że coś się wreszcie ruszy w drużynie z Warszawy
Górnik Ł.-Cracovia 1:1
Pojedynek dwóch drużyn, które mnie rozczarowują w tym sezonie. Mój czarny koń [Górnik] przegrywa, wygrany mecz, a drużyna której kibicuję [Cracovia] całkowicie zawodzi i cudem remisuje. Nie wiem co się dzieje, ale cały czas mam nadzieję na odrodzenie się tych dwóch zespołów...
Korona-Wisła P. 2:3
Kolejne bardzo dobre spotkanie w wykonaniu drużyny z Płocka. Jak zawsze niezawodny Jeleń strzela kolejną bramkę, a nieustraszony i wytrwały Gęsior rozgrywa znakomity mecz. trzeba podziwiać tego gościa, naprawdę
GKS-Groclin 2:2
Mecz, który miałam zobaczyć, ale w ostatniej chwili się nie udało
Kolejne ciekawe i wyrównane spotkanie w tej kolejce. Bełchatów - w przeciwieństwie do zespołu z Grodziska - może zachwycać swoją postawą. /co to ma być, że pretendent do Mistrza kraju wygrywa jak narazie tylko 1 mecz
Ogólnie kolejka bardzo ciekawa - dużo bramek, dużo wyrównanych spotkań. Rzec można nawet, że nikt, od nikogo specjalnie nie odbiega i wielkie zawirowania mogą nastąpić w tabeli