Wybory parlamentarne

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post autor: Mefiu » 12 wrz 2005, 15:55

kozak12 pisze:jakbym mógł głosować(niestety nie mam 18 lat :cry: )to zaglosowałbym albo na PiS lub PO,inne partie mnie nie ciągną za bardzo
I całe szczęście...
Chłopie ile Ty masz lat? inne partie mnie nie ciągną... A chociaż poczytałeś programy wyborcze PiS-u, PO czy innych partii? Czy chcesz być na topie i napisałeś, że zagłosowałbyś na jednego z kaczorów? Żenada...
Mona_ pisze:Ja osobiscie nie wiem co ludzie widza w PO, przeciez tam troszcza sie w glownej mierze o bogatych. PO byla jedyna partia, ktora nie glosowala za podwyzszniem minimalnej placy w Polsce o kilkadziesiat zlotych, a teraz ten podatek 3x15. Czy to jest sprawiedliwe, zeby ludzie bogaci jak i biedni placili tyl samo? Owszem mozna powiedziec, ze podatek dla biedniejszych zostanie obnizowy o te 3 procent, jednak jezeli przy tym zobaczymy jak wiele straca tacy ludzie na odebraniu im przerowznych ulg itd. to przekonamy sie, ze wcale nie wyjdzie to im na korzyc.
Ja nie widzę problemu. Zagłosować na PJKM i problem rozwiązany :wink: Będzie w końcu porządnie...

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”