Wybory parlamentarne

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 wrz 2005, 18:21

Tomachos pisze:Krzysztof Jarzyna zmien nicka (na mądrzejszego) bo nie jest odpowiedni do poziomu twojej inteligencji!!
Chciales mnie obrazic czy strzelic mi komplement? :P :lol:
cloner pisze:co do Onyszkiewicza wydaje mi sie, ze byl on dobrym ministrem
Generalnie minister obrony to jeden z tych dzialow administracji rzadowej, ktory ma chyba najmniej do powiedzenia i najmniej jest eksponowany a co za tym idzie - narazony na skandale itd. dodatkowo nie bylo wtedy wojny w Iraku to juz w ogole o nim bylo cicho. Onyszkiewicz (co zreszta widac po nim) jest takim cichym czlowieczkiem (wg mnie) dlatego tez za wiele o nim powiedziec nie mozna (a na pewno za wiele zlego).
cloner pisze:fakt - zgadzam sie, w LPR jest rowniez sporo wyksztalconych ludzi, sporo prawnikow, ale ... w Samoobronie juz nie
No ale za to w Samoobronie jest duzo rolnikow, ktorych w Polsce tez jest sporo (a ostatnio mozna nawet pomyslec, ze Polska to kraj samych lak i pol :lol: )
cloner pisze:zeby dobrze rzadzic powinno sie byc wyksztalconym, miec jakiekolwiek doswiadczenie
Owszem, ale doswiadczenie moze zdobyc tez rolnik, ktory jest poslem 3 kadencje. generalnie to moze zle sie wyrazilem - Sejm jako ustawodawca powinien sie skladac glownie z ludzi wyksztalconych (przede wszystkim prawnikow) ale musza byc tez przedstawiciele innych grup spolecznych. Bo o ile czlowiek inteligentny wie duzo to watpie czy np. kazdy prawnik zna cene tucznika czy czegos tam. a to tez jest potrzebne w systemie.
cloner pisze:Partia Demokratyczna juz troche ma, teraz niestety nie maja szans na rzady, jednakze wierze, ze nastepne wybory to wielka zmiana
Jak sie dostana do parlamentu i beda w opozycji to na pewno tak, bo cecha mlodej demokracji (takiej jak u nas) jest to ze po kazdych wyborach rzadzi inna strona - raz lewa raz prawa. zdziwie sie jak za 4 lata prym w sondazach nie beda wiodly partie lewicowe (tudziez centro-lewicowe).

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”