Wybory parlamentarne

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8675
Kontakt:

Post autor: cloner » 12 wrz 2005, 18:50

Kostek pisze:Heh Tomachospo części się z Tobą zgadzam, a mianowicie z tym, że PD to partia 'Wybiórczej'.

Gorzej z tygodnikami, 'Wprost' to dla mnie zwykły szmatławiec, publikujący teskty 'na zamówienie', Newsweek jest lepszy, ale też nie idealny. Polecam 'Najwyższy czas'.
Hmmm, to fakt, ze GW ma te same poglady co UW -> PD
Wprost rzadko czytam, Newsweek'a tez ;)
a Najwyzszy Czas - slyszalem o tym czyms, ale w Bytomiu jeszcze go w zyciu nie widzialem, jak gdzies zobacze, to kupie :)
Kostek pisze:PD różni się tym, ze zaprasza do siebie postkomunistów, co dla mnie jest kompletnym nieporozumieniem.
ale wzieli tylko ta 'elite' :) tych najlepszych, co nikomu nie zawinili :!:
Belka, Hausner - to najlepsi fachowcy z lewicy :)

K.J. pisze:Owszem, ale doswiadczenie moze zdobyc tez rolnik, ktory jest poslem 3 kadencje. generalnie to moze zle sie wyrazilem - Sejm jako ustawodawca powinien sie skladac glownie z ludzi wyksztalconych (przede wszystkim prawnikow) ale musza byc tez przedstawiciele innych grup spolecznych. Bo o ile czlowiek inteligentny wie duzo to watpie czy np. kazdy prawnik zna cene tucznika czy czegos tam. a to tez jest potrzebne w systemie.
no chyba po czesci sie zgadzam, masz racje, poslowie musza miec pojecie co ile kosztuje :D itp. - czyli jednak mala grupa reprezentantow Samoobrony czy PSL powinna byc ;)
K.J. pisze:Jak sie dostana do parlamentu i beda w opozycji to na pewno tak, bo cecha mlodej demokracji (takiej jak u nas) jest to ze po kazdych wyborach rzadzi inna strona - raz lewa raz prawa. zdziwie sie jak za 4 lata prym w sondazach nie beda wiodly partie lewicowe (tudziez centro-lewicowe).
dokladnie :) tak to jest :) mam nadzieje, ze PD przekroczy teraz prog wyborczy i bedzie moglo pokazac sie z dobrej strony wiekszej ilosci osob :)

Kostek pisze:Ludzie znający się na rolnictwie mogą również być wykształceni - patrz przewodniczący SLD, Krzysztof Olejniczak.
zgadzam sie :) Pan Krzysztof Olejniczak na pewno jest bardzo inteligentnym facetem :!:
tak wogole to ciekaw jestem czy uda mu sie odmienic styl SLD, czy mlodsi wyprą starszych :lol:
wg mnie Olejniczak bedzie dobrym politykiem w przyszlosci (bo narazie poza kadencja sejmu i krotkim ministrowaniem doswiadczenie ma niewielkie) :)

pozdrawiam

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”