Wybory parlamentarne

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 wrz 2005, 19:01

cloner pisze:tak wogole to ciekaw jestem czy uda mu sie odmienic styl SLD, czy mlodsi wyprą starszych
Zacznijmy od tego, ze to wypieranie starszych jest... kierowane przez innych starszych (czytaj Kwachu i jego ludzie).
Generalnie to przy calej mojej antypatii do SLD i w ogole postkomusnistow, to jednak musze przyznac, ze posuniecia Olejniczaka (przyjmijmy, ze to on rzadzi) bylo wrecz genialne. wiadomo, ze SLD ma swoj staly elektorat, teskniacy za pochodami 1-majowymi, czerwonymi gozdzikami, festiwalami piosenki radzieckiej czy sojuszem robotniczo-chlopskim, ktorzy zaglosuja na nich nawet jak ci beda siedziec. ale sporo ludzi popierajacych lewice odeszlo od nich po wszystkich przekretach Millera, Jakubowskiej, Oleksego itd. odsuniecie ich spowodowala, ze czesc z wyborcow powrocila "do korzeni". dzieki temu zalapia sie do sejmu a nawet wg mnie beda miec 3-4 wynik. a za 4 lata powroci stara gwardia, ktorej malo kto bedzie pamietal afery i kombinacje, tak jak dzisiaj malo kto pamieta "dzialania" AWS (chociaz uczciwie trzeba przyznac, ze pod wzgledem przekretow SLD i ich koledzy pobili AWS na glowe).

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”