Bo liczył? A to nie lepiej stawiać na tych lepszych i do tego młodszych? Tuanzebe w KAŻDYM rozegranym przez siebie meczu w pierwszej drużynie wyglądał lepiej przynajmniej o klasę od Szweda.
Wydawanie fortuny na Lindelofa przy jednoczesnym zachowaniu w składzie wszystkich stoperów było posunięciem zupełnie niezrozumiałym i świadczącym o zupełnym braku zaufania do Tuanzebe. Już teraz chłopak ledwo kiedy łapie się na ławkę, a po powrocie do gry Rojo to już w ogóle będzie mógł śmiało zagrzać sobie miejsca na trybunach. W u23 pewnie też nie będzie grał,bo...taką mamy strategię
Wcale mnie to nie dziwi. Przecież jak Mou stawia częściej na tego pierwszego to musi mieć rację...nie? Bo inaczej tego wytłumaczyć się nie da. Tuanzebe w tamtym sezonie rozegrał kapitalny mecz przeciwko Arsenalowi, przeciwko będącemu w gazie Sanchezowi. Za każdym razem jak dostaje szanse nie zawodzi i naprawdę jestem ciekaw co takiego robi Scott, że może przekonywać bardziej. Scott jest poprawny i...wszystko. To nie jest wcale krytyka, ale gołym okiem da się odróżnić naturalny talent (Tuanzebe) od wyrobnika (Scott). Wszystko oczywiście może się zmienić na przestrzeni lat, bo czasem ci wyrobnicy robią większe kariery. Główną zaletą Scotta są warunki fizyczne i nie oszukujmy się - gdyby nie one to by szansy nie dostał. W rezerwach i u18 byli i są zawodnicy, którzy pokazywali na wielu szczeblach znacznie więcej.
Zresztą...o czym my tutaj rozmawiamy? Scott rozegrał wczoraj zdecydowanie najlepszą partię w United, Ty meczu nie oglądałeś i na podstawie wcześniejszych 116 minut (w ogóle oglądałeś te mecze w Pucharze Ligi ?), twierdzisz, że chłopak Cię bardziej przekonuje?
Co do kibiców to znowu...Mou zaczął sianie fermentu i niektórzy idą oczywiście za nim ogień i zaczynają krytykować kibiców. Co Siwy powie jest dla niektórych święte.
Ja póki co nie. Technicznie i fizycznie wydaje się przygotowany. Taktycznie i mentalnie już niekoniecznie. Mnie najbardziej z tej młodej armii przekonuje Tuanzebe, który w wielu aspektach przypomina mi Rashforda.A najbardziej liczę i tak na Fosu-Mensaha. Jeżeli jest przewidywany ostatecznie na prawą obronę, to w przyszłym sezonie przy coraz starszym Valencii mógłby dostawać coraz więcej minut i być szykowany na 1 skład na przyszłość.