F.C. Barcelona (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 14 wrz 2005, 18:38

Kilka słów przed meczem Werder - Barca.

Frank Rijkaard już po meczu z Mallorcą zapowiedział, że prawdopodobnie w pierwszym spotkaniu w Lidze Mistrzów wybiegnie dokładnie taki sam skład jak w ostatnim wygranym meczu ligowym. Wierząc słowom Mistera możemy spodziewać się następującej jedenastki :arrow:
Valdes, Belletti, Oleguer, Puyol, Gio, Xavi, Marquez, Deco, Giuly, Ronaldinho, Eto'o.
Na ławce rezerwowych zasiądą: Jorquera, Sylvinho, Van Bommel, Edmilson, Larsson, Ezquerro, Iniesta oraz ... Messi 8) Młody Argentyńczyk nie może póki co występować w La Liga, ale z tego co mi wiadomo nie ma żadnych przeciwwskazań w pyrzypadku jego gry w LM. Tak więc być może zobaczymy dzisiaj Messiego chociaż na kilka minut. Dziwi mnie trochę ta uporczywa mania Rijkaarda do wystawiania w pierwszym składzie Presasa. Nie to żebym go nie trawił, ale taki zawodnik pasuje nam bardziej na rezerwowego. W obronie może zagrać w jego miejsce Edmilson lub też Marquez (w tym drugim wypadku Mark Van Bommel mógłby zagrać na pivocie). Opcji jest sporo, ale Ryjek póki co bezgranicznie ufa Oleguerowi. Mam nadzieję, że to się źle nie skończy.
W drużynie gospodarzy nie wystąpi Miroslaw Klose co jest niewątpliwie dobrą wiadomością dla wszystkich cules.
Nie ma potrzeby obawiać się także o postawę sędziego. Mecz poprowadzi dość dobrze znany Norweg - Terje Hauge. Nie powinien popełniać rażących błędów.

Werder w Bundeslidze gra bardzo dobrze, ale z tego co zauważyłem to strzelają bramki po tym jak opanują środek pola i mają dużo swobody. W dzisiejszym meczu im się to raczej nie uda. Jeżeli Barca będzie rządzić środkiem a obrona nie popełni rażących błędów to powinno być dobrze. Nie chciałbym także oglądać Eto'o marnującego setki :? Skuteczność to kluczowy element w Lidze Mistrzów (i nie tylko) i jeśli go zabraknie to na wiele liczyć nie możemy (w perspektywie dalszych rund). Dzisiaj oczywiście oczekuję zwycięstwa Barcy po ładnym meczu.

Wróć do „Hiszpania”