Co do drugiego meczu nie będę się wypowiadał: HALA MADRID
Villarreal - Man United
Będzie to na pewno fantastyczne widowisko. Choć zabraknie z jednej strony Juana Romana Riquelme, a z drugiej Roy'a Keane'a to trzeba przyznać, iż te 90 minut zaliczymy do udanych. W ataku ŻŁP 2XF - czyli Figueroa, Forlan czyli znakomity duet napastników. Naprzeciwko nim stanie 2xR - Rooney, Ruud. Do Hiszpanii poleciał również Cristiano Ronaldo, który prawdopodobnie zagra, co cieszy fanów MU. Po śmierci ojca, trzeba będzie dodać temu młodemu chłopakowi otuchy.
Mój typ: 1:3
Werder - Barca
To spotkanie zapowiada się bardzo ciekawie. Znana wszystkim siła ofensywna Barcy stoczy pojedynek z niedoświadczoną formacją defensywną drużyny niemieckiej. Dużym osłabieniem jest brak w składzie Klose, choć fanatycy Werderu wieżą w młodego Nelsona Valdesa. Moim zdaniem będzie to wyrównany pojedynek, stojący na wysokim poziomie.
(Tutaj chciałbym pozdrowić Tymona Jagłe Deco_10, który z wielkim zaangażowaniem kibicuje Barcelonie na Weserstadion
Mój typ: 2:2
Rapid - Bayern
Drużyna ze stolicy Bawarii nie powinna mieć żadnych problemów z pokonaniem rywala. Mistrz Niemiec ma bardzo silny skład, a Rapid to "kopciuszek" LM.
Mój typ: 0:3
Arsenal - Thun
Jak dobrze wiadomo "Kanonierzy" nie spisują się w LM tak, jak by sobie życzyli tego ich fani. Ale trzeba powiedzieć szczerze, że Thun to rywal nico mało wymagający. Wydaje mi się, że drużyna ze Szwajcarii otrzyma niezłe lanie.
Mój typ: 3:0
Udinese - Panathinaikos
Mimo, że mam antypatię do drużyn włoskich, to akurat w tym przypadku liczę na to, iż Udinese sprawi "Koniczynkom" srogie baty. Pogromcy Wisły grają na wyjeździe i są na straconej pozycji.
Mój typ: 2:0
Club Brugge - Juventus
Mam nadzieję, iż Belgowie pokuszą się o niespodziankę. Mistrz Belgii gra u siebie. Znając siłę ofensywną Juve wynik będzie strasznie nudny. No i te zwycięstwo 1:0...
Mój typ: 0:1
Benfica - Lille
Mistrz Portugalii w ostatnim meczu ligowym poległ na gorącym stadionie Sportingu. Jak będzie tym razem w spotkaniu z Lille? Chyba nie, aż tak źle. Francuzi są w stanie wywieźć korzystny wynik z Lisbony.
Mój typ: 2:1