Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
svnchez
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 52

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: svnchez » 12 gru 2017, 14:48

COPE w nocy podało, że Real planuje zimą wziąć Kepę, latem Courtois. Dla mnie ten plan to bezsens:
1) Dla Kepy nie ma sensu żeby siedzieć na ławce, a Belga raczej nie wygryzie.
2) W ogóle pozycja bramkarza nie wymaga aż takiego gruntownego przebudowania na szybko. Keylor powinien spokojnie dojść do formy i ewentualne odsuwanie go od gry byłoby nie na miejscu (a jeśli zgodnie z informacjami od zimy Kepa grałby głównie w Copa del Rey, to również nie ma to sensu).
3) Wydawanie 25 milionów na gościa, którego latem można wziąć za darmo i zasłanianie się jakimiś relacjami to już totalna bzdura. Ten ruch nie sprawi, że Kepa w Bilbao nie będzie uważany za zdrajcę i nie będzie wygwizdywany, a sam Real z Perezem będą tam nienawidzeni trochę mniej. Takie rzeczy jeszcze można było zrobić z Betisem w sprawie Ceballosa, ale nie z Bilbao - tutaj relacja między klubami i kibicami od dawna jest jasna, nawet Perez nie pojawia się na San Mames.
4) W ogóle mam wrażenie, że Real potrzebuje bramkarza z topu, a nie ściągać kota w worku i znów ogrywać bramkarza, wprowadzać go do największej piłki. Może wypali, a może nie. A Real po to chce nowego bramkarza, by wypalił na pewno.

Sprawa z Achrafem tak jak pisał właśnie Kluchman - w przypadku ściągnięcia Odriozoli, Marokańczyk prawie nie ma powrotu. Jaki jest więc sens wypożyczać go żeby się ograł i ściągać Odriozolę, który w perspektywie przyszłości wcale nie będzie musiał być lepszy, tego nie wiem. Achraf wygląda całkiem nieźle, cały czas uczy się grać z presją i nie ma na plecach kupy milionów za transfer. W przypadku transferu z Sociedad znów będzie trzeba przyzwyczajać się do gry w klubie pokroju Realu, co jak można pamiętać z transferu Illarry, wcale nie musi skończyć się dobrze.

Wróć do „Hiszpania”