Plebiscyt Forumowy 2017

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Plebiscyt Forumowy 2017

Post autor: Kluchman » 19 gru 2017, 20:16

Nie zawsze tak robiłem, jednak w tym roku postaram się wyróżnić przynajmniej jedną osobę w każdej kategorii. Moja aktywność na forum nieco spadła w porównaniu do lat wcześniejszych, ponieważ napisałem w tym roku ledwie nieco ponad 600 postów. Niektórzy z tutaj obecnych są w stanie osiągać zbliżone wyniki w ciągu dwóch, maksymalnie trzech miesięcy aktywności. Widzę po sobie, że spędzam czas trochę inaczej niż kiedyś, oglądam mniej meczów, jestem mniej na bieżąco z piłkarskimi aktualnościami. To miejsce jednak wciąż odwiedzam niemal codziennie i po prostu bardzo cieszę się, że nie tylko nadal istnieje, ale też potrafi zatrzymać zarówno weteranów będących z nami od ponad dekady, jak i nowych forumowiczów z młodszego pokolenia.

1. Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP)

mete – Wprawdzie jego aktywność w dużym stopniu skoncentrowana jest wokół działu włoskiego, ale jest jednym z tych użytkowników, którzy regularnie rozkręcają ciekawe rozmowy na tematy piłkarskie, a przecież właśnie to jest główną rolą tego miejsca w sieci.

Morrow – Zastanawiałem się, czy go wpisać, ponieważ częstotliwość, z jaką jego wypowiedzi pojawiają się na forum zdecydowanie spadła. Szkoda, bo jak już coś napisze, to nadal jest klasą samą w sobie.

2. Debiut roku

WiernyKibic – Szybko zaadaptował się do naszej małej społeczności i stał się zaangażowanym, rozpoznawalnym użytkownikiem, który regularnie pisze w wielu tematach, choć ze względu na sympatie kibicowskie, najczęściej udziela się w dziale hiszpańskim.

Ilka – Przykład na to, że nasze forum ma coś w sobie. Po intensywnym początku nagle zniknęła na dłuższy czas, ale wróciła i coraz chętniej dzieli się swoimi spostrzeżeniami. Również na tematy pozasportowe.

3. Najsłabsze ogniwo forum

League – Nic osobistego, czy negatywnego. Bardziej na zachętę, by się troszeczkę bardziej wysilał, bo choć jest bardzo aktywny, lubi pisać posty prowokujące, lub zdawkowe i niewiele wnoszące do dyskusji. Pokazał już nie raz, że potrafi inaczej.

4. Największy piłkarski znawca

Dr.Football1 – Choć wielu z nas regularnie tutaj zagląda, on jeden wydaje się naprawdę „żyć” piłką i nie tracić do niej ani odrobiny z młodzieńczej pasji. Wciąż jest na bieżąco z rozgrywkami młodzieżowymi i pomimo tego, że prawdopodobnie nie wkłada w rozwój swojej strony tak dużo czasu i energii, jak mógłby, gdyby nieco bardziej wierzył w siebie, został już zauważony za granicą. To spore wyróżnienie.

5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać

fieldy – Gdzieś chciałbym go wpisać, a w sumie mieszka całkiem niedaleko. Ciekawe, czy jest taki stary i niski, jak o nim mówią.

6. Największy dowcipniś

Chlopaczek - Jest poza konkurencją. Czasami można odnieść wrażenie, że jak nie ma do napisania niczego choć trochę dowcipnego lub ironicznego, to woli pozostać z boku i nie angażować się w dyskusję.

7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?

rekinho – Dlatego, że już nie wróci.

blackmore – Brakuje mi jego zaangażowania w rozmowy, celnej argumentacji, wysokiego poziomu kultury i szacunku dla osób o odmiennych opiniach.

mzatlanta – Dawno jej nie widziałem, a odkąd zniknęła, aktywność w temacie Atletico zdecydowanie spadła (tak, to szpileczka w Ciebie, doktorku).

8. Największy dziwak

kaczy – Niedościgniona legenda złotych ust, barwnych opowieści i niezwykłych anegdot z życia wziętych. Ze względu na charakter pracy, którą wykonuje, nie pisze obecnie zbyt dużo, ale zawsze warto czekać na jego posty.

9. Najlepszy mod

petru – Za to, że nawet jak się nie udziela, potrafi nagle wyjść z ukrycia i zrobić porządek, będąc jednym z najczęściej rozdających ostrzeżenia i bany. Zasługuje na wyróżnienie także za to, że jak mniemam, dba o utrzymanie forum przy życiu, jego rozwój od strony technicznej i stara się w miarę możliwości realizować fanaberie użytkowników (np. Tapatalk).

j1mmy – Za stanowczość i bezkompromisowość.

10. Najlepszy typer

BaQ – Od dawna kojarzy mi się jako skuteczny typer, a kończąca się edycja BPU tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu.

11. Najlepszy avatar

ozob – Nawet podoba mi się ta jego czacha.

12. Wydarzenie roku na forum

Nagłe odejście rekinho - Definitywne odejście jednego z najbardziej aktywnych i charakterystycznych użytkowników forum, chyba dla wszystkich było na tyle szokujące i znaczące, że żadne inne wydarzenie w tym roku, nie może się z nim równać.

13. Kto poczynił największy postęp

Delpiero14 – Kiedyś, być może błędnie, kojarzył mi się z osobą mało dojrzałą. Obecnie ma coraz więcej ciekawych rzeczy do napisania i oby utrzymał ten trend.

14. Najbardziej pomocny użytkownik

seba82 – Za bardzo dużą wiedzę na tematy związane z ćwiczeniami fizycznymi oraz dietą i chęć niewymuszonego dzielenia się nią.

Dzidek_ – Za aktywną pomoc w rozwiązywaniu problemów i wątpliwości technicznych. Szkoda, że nie pokazuje się na forum trochę częściej. Tym bardziej że Valencia w tym sezonie znów stała się czołową drużyną w hiszpańskim futbolu.

15. Najfajniejszy użytkownik

cloner – Użytkownik aktywny na forum i lubiany w swoim towarzystwie. Okres bardziej agresywnych zachowań (również werbalnych) ma już dawno za sobą, mimo że nadal pozostaje silnie związany ze środowiskiem kibicowskim i potrafi w bezkompromisowy sposób wyrażać swoje opinie.

ubek – Aż trudno uwierzyć, że kiedyś w zamierzchłej przeszłości zaglądał tu sporadycznie. Obecnie wszędzie go pełno, a poczucia humoru też mu nie brakuje, przez co stał się jedną z najsympatyczniejszych osób na forum. Dużo fajniejszy użytkownik niż jakiś tam sbQ.

futbolowa – Kolejny przykład osoby, która swego czasu zniknęła z forum, ale wróciła i wydaje się tutaj czuć lepiej, niż kiedykolwiek przedtem. Obecnie nie pisze już tak dużo o piłce, ale nadal można przeczytać napisane przez nią ciekawe recenzje książek, czy (rzadziej) filmów. Przede wszystkim jednak można poważnie lub na luzie zwyczajnie porozmawiać z nią praktycznie o wszystkim. Prawie jak z kolegą, a jednak we wszelkich dyskusjach zachowuje swój charakterystyczny kobiecy pierwiastek, co też bywa ważnym atutem.

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”