2. Debiut roku (Rookie Challenge) - svnchez, Bernabeu oraz oczywiście EndriuK. Wyróżniłbym też FerdasaGGMU, bo pisał bardzo sensownie i zapowiadał się na ciekawego forumowicza, ale po obiecującym początku zaginął i realistę69, zabrakło po prostu dla niego miejsca. Pod uwagę biorę przede wszystkim zawartość postów wymienionych osób. Nie napinają się, skupiają na faktach, nie boją się pisać niepopularnych rzeczy. Powiedziałbym też, że wnoszą przez to na forum pozytywną aurę, dlatego dobrze że są
3. Najsłabsze ogniwo forum - Program3. Zdarzają mu się nawet merytoryczne wypowiedzi, jednak napinki (w tym posty przeżarte zawiścią wobec Realu i Liverpoolu) mimo że nie dominują, to niestety rzucają spory cień na jego forumową twórczość.
Kamil232. Chwilę po powrocie z banicji nie pisał źle, ale pod koniec roku (jak to mawia klasyk) "się [k****] skompromitował". Za dużo ad personam, silnego upierania się przy swoich tezach, wytykania innym drobnostek. Niestety.
4. Największy piłkarski znawca - nie jestem pewien czy to do końca adekwatna kategoria, ale nominuję Doktora (pełne imię i nazwisko Dr.Football1), janopa i Cementa za pasję, z jaką nadal śledzą piłkę nożną (szczególnie mam na myśli dwóch ostatnich, trzeba być mocno wytrwałym człowiekiem by fascynować się szkocką piłką).
5. Forumowicz, którego chciałbyś poznać - przede wszystkim emski, Salas11 oraz masacra. Ci pierwsi są luźnymi osobami z którymi spokojnie można by coś spożyć. masacra to kolega po szalu a mimo tego sprawia wrażenie fajnego, niepopadającego w skrajne stany emocjonalne gościa.
6. Największy dowcipniś - na podstawie moich lajków w temacie "Zwała", pewnie Diamen23, Rezus, cloner.
7. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum? - z wiadomych względów rekinho i szkoda, że NoName1989 jak i również mzatlanta mało piszą w tym roku.
8. Największy dziwak - Carbon, nigdy nie wiadomo czy pisze w danym momencie serio lub też nie i Sergek, bo ma dużą skłonność do narzekania
9. Najlepszy mod - fieldy, piotrces oraz maciek_88. Za aktywność, szybkie reakcje oraz zdrowy rozsądek. Czyli idealni moderatorzy
10. Najlepszy typer - Salas za typy w prawdziwym życiu, zaś sickstick oraz BarcaQzYN za dojście do finału BPU (jeszcze raz gratulacje dla tego pierwszego!).
11. Najlepszy avatar - Ronaldo emskiego oraz Dybala wloskiego.
12. Wydarzenie roku na forum - niestety, śmierć Rekina a także spotkanie janopa z Doktorem w Brukseli oraz pijany post Magnuma.
13. Kto poczynił największy postęp - nie mam pojęcia, naprawdę.
14. Najbardziej pomocny użytkownik - Tomusmc, bo najczęściej mnie poprawia, gdy zrobię jakiś błąd (za co mu dziękuję)
15. Najfajniejszy użytkownik - Salas oraz Boromir. Nie dość, że w ogóle się nie napinają, zawsze potrafią odpisać komuś mądrze a zarazem celnie.