Jedenastka roku 2017 wg. swiatpilki.com - środkowi obrońcy.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2421

Jedenastka roku 2017 wg. swiatpilki.com - środkowi obrońcy.

Post autor: moody » 04 sty 2018, 10:15

nie sadzilem, ze az tak ubodzie cie ten fragment o defensywnym juventusie :P moze zle sie wyrazilem, bo za druzyne z defensywnym nastawieniem mam zarowno tegosezonowy juventus, jak i ekipy prowadzone przez allegriego w latach poprzednich, a ty czepiles sie tych fantastycznych statysytk bramkowych z ostatnich 4 miesiecy i ofensywnych zmian przeprowadzanych ostatnio przez waszego trenera (w lm, gdzie macie srednia 1,16 bramki na mecz chyba ich nie stosuje ;) )

podsumowujac - jasne, w tym sezonie juve strzela (i traci) wyjatkowo duzo, pewnie tak jak piszesz troche sie to unormuje w drugiej czesci sezonu, ale mi chodzilo o ogol w nastawieniu taktycznym takich druzyn jak juve, milan, czy wlasnie ekipy mourinho. a regula jest taka, ze strzelaliscie w ostatnich latach wlasnie na poziomie chelsea czy interu mourinho (70,75 i 77 w trzech ostatnich sezonach serie a). pominales wygodnie real, chociaz Kluchman potwierdzi ci, ze strzelali ogromne ilosci bramek, a i tak od tej ekipy bilo asekuranctwo i pragmatyzm. zreszta tak jak pisalem - nawet nie chodzi o liczby, bo one moga bardzo zaklamac rzeczywistosc - dla przykladu united ma w tym sezonie 45 bramek w lidze, tottenham 41, liver 50, a chyba nikt nie ma watpliwosci o drastycznie innym podejsciu do meczow i rozwizaniach taktycznych mourinho, a kloppa i pochettino. bedziesz podwazal teze, ze juventus trudno zaliczyc do ofensywnie nastawionych druzyn jak ekipy psg, arsenalu, guardioli, kloppa, barcelony i realu, borussii, czy nawet na waszym podworku romy i napoli, ktore graja duzo frywolniejsza pilke i strzelaja wiecej w dwoch ostatnich sezonach, mimo znacznie gorszego materialu ludzkiego? bo tylko o to mi chodzilo w poscie.

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”