Chelsea FC - Arsenal FC

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Chelsea FC - Arsenal FC

Post autor: masacra » 04 sty 2018, 19:11

Kamil232 pisze: A ja od początku piszę. Te sprzedaże Kloppo nie mają żadnego znaczenia.
To nie do konca jest tak. Nawet jak sprzedajesz piłkarza słabego, to musiz cos na jego miejsce wynaleźć, co gwarantuje jako taką jakosc, aby nie grac cały sezon 14 piłkarzami. Dlatego (podejrzewam) wy trzymacie tych wszystkich Blindow, Darmianow, Fellainich etc, bo w sezonie jest ok 60 meczy do rozegrania i czasem w tych mniej wazkich, lub prostszych pojedynkach trzeba dac odpocząc tej najwyzszej jakosci w skąłdzie i wystawic jakąs miernote, jednak taka, która nie spowoduje, ze nagle klekniecie przed jakims Basel.
To jest komfort managera. Szeroka kadra. I to jest tez cos co zgubiło Kloppa w zeszłym sezonie. Bo pozbył sie tego szrotu by moc kupic 2 lepszych gosci i w efekcie zostało mu 13 piłkarzy prezentujących poziom. No i zabrakło tej kadry na wiosne, bo wszyscy musieli grac wszystko. A przeciez nie było pucharów.

Wiec jak sie mnie pytasz, czy Benteke był słaby w Liverpoolu, to ja ci powiem, ze był. Ale zapytaj mnie czy wole Benteke na ławce czy Solanke? Wole Benteke. Pytasz czy Allen był słaby na Liverpool? Był. Ale czy chciałbym miec Allena na ławce? Chciałbym.
Zresztą, o Allenie to samo mówił Klopp jak go sprzedawał. Że to jest dobry piłkarz (na ławke... to jjuz moje dopowiedzenie :)) i oon by chętnie go w klubie zatrzymał ale niestety tak wygląda sytuacja dzisiaj, ze trzeba Allenowi pozwolic odejsc. Czyli musiał przytulic te 13 mln aby moc kupic tego piperzonego Mane. A wolałby by w zesżłym sezonie na ławce był Allen, a nie.... Ove Eijarja
Kamil232 pisze:
Spójrzmy na to, że Kloppo mnóstwo kasy wywalił i bez wywalenia jej nie byłby tam gdzie jest.
Nie byłby. Ale moze jakby mógł sobie pozwolic na zostawienie kilku ze sprzedanych gosci na ławce to dzisiaj byłby np na 2, a nie 4 miejscu. Nie wiesz tego. Głebia słądu jest wazna. A jak musisz sprzedawac by wydawac to sam sie tej głebi pozbawiasz.
Kamil232 pisze: Czyli dokładnie to co zarzuca się Mourinho. Że bez kasy nic rzekomo by nie zrobił.
Bo nic by nie zrobił.
A teraz zastanów sie, co by Mou zrobił jakby pozbył sie tego całego szrotu. O, takiego szrotu jak np Fells. Cos chyba ze 3 pkt conajmniej mneij by miał na koncie? Czy ile wam Belg zapewnił w tym sezonie? A jak jeszcze sobie wezmiemy na tapete fakt, ze do niedawna ten kocur Lingard był postrzegany jako jeden z tych szrotów, to mozesz sobie wyobrazic gdzie dzisiaj byłby Mou gdyby tego całego szrotu go pozbawic.

Wróć do „Anglia”